FETÖ'nün "suikast timi" davaların birleştirilmesini istedi

FETÖ'nün "suikast timi" davaların birleştirilmesini istedi

Darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik suikast girişimine ilişkin Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davadaki 7 sanık, davanın İstanbul ve Ankara'da açılacak olan diğer darbe davalarıyla birleştirilmesini talep etti

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Muğla'da kaldığı otelde suikast girişiminde bulundukları gerekçesiyle tutuklanan "suikast timi"ndeki askerlerden 7'si, kendi davalarının İstanbul ve Ankara'da açılacak olan diğer darbe davalarıyla birleştirilmesini talep etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve 2 polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede sanık olarak yer alan Mehmet Öztürk, Mehmet Demir, Murat Köse, Bahadır Sagun, Enes Yılmaz, Muammer Gözübüyük ve Ergun Şahin'in avukatı, Muğla'daki mahkemeye gönderilmek üzere İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi ön bürosuna ''yetkisizlik talepli'' bir dilekçe verdi.

Dilekçede, davanın diğer darbe girişimi davalarıyla bağlantılı olduğu, şahsi, fiili ve hukuki irtibat bulunduğu belirtilerek, ''Büyük resme bakmak için davanın Ankara Özel Kuvvetler Komutanlığı dosyası veya İstanbul Harp Akademileri dosyası ile birleştirilip birlikte görülmesi gerekmekte olduğundan davaların birleştirilmesine karar verilmesi'' talep edildi.

Söz konusu talebin kabul görmemesi halinde, 7 askerin SEGBİS ile savunma yapmak istemediği, bu nedenle cezaevi nakil olayı ve kamu güvenliği de düşünülerek davanın Ankara'ya nakledilmesi istendi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :