FETÖ'nün sinsi turizm planı ortaya çıktı!

FETÖ'nün sinsi turizm planı ortaya çıktı!

İstanbul Turizm Seyahat Acentaları Derneği Başkanı Bayram, "Körfez Arap ülkeleri tarafından ülkemizin sevilmemesini isteyen bu gizli güçler, denetim gerekçesiyle turist taşıyan araçları sık sık durdurarak turistleri ürkütmeye çalıştı" dedi.

Cumhurbaşkanının gurbetçilere yönelik açıkladığı ‘Komşunu da al gel’ projesi kapsamında 20’ye yakın seyahat acentası temsilcisi ile birlikte Cidde Turizm Fuarı’na katılmak üzere dün Suudi Arabistan’a giden İstanbul Turizm Seyahat Acentaları Derneği Başkanı Hasan Bayram, Atatürk Havalimanı’nda yaptığı açıklamada, FETÖ’nün sinsi turizm planını deşifre etti. 

Hükümetin izlediği politika sayesinde 10 yıldan beri Körfez’deki Arap ülkelerinden ciddi şekilde turistin Türkiye’ye geldiğini belirten Bayram, “Yaşanan sıkıntılara ilaveten bu turistleri almamış olsaydık çok kötü durumda olurduk. 

Körfez ülkelerinden gelen her Arap turistin günlük ortalama harcama miktarı 600 doların üstünde. Ancak Arap turist taşıyan VIP araçlarının sık sık denetime tabi tutulması turistleri ürkütüyor. 

Yolcu listesi, pasaport soruluyor, nereden geldin, nereye gittin, yolcuyu nereden aldın gibi… 

Denetim şeklini değiştirmeliyiz. Ya başlangıç ya da varış noktasında denetim yapılsın, ara bölgelerde yapılmasın. Bu konuda yetkililerden destek bekliyoruz. “ dedi. 

BİLMEDİĞİMİZ BİR EL DEĞDİ

Bayram, söz konusu denetimlerin 2013 yılında başladığını ifade ederek, “Bilmediğimiz bir el değdi. Sıkıntıların çoğunu çözdük, 2013 yılında çok kötü durumdaydık. 

Açıkça söylüyorum; 17-25 Aralık’ı yapan gizli eller, o eller buraya da el attılar. Özellikle Körfez ülkeleri tarafından, Arap turistler tarafından ülkemizin sevilmemesini isteyen gizli güçler bu denetimleri yapmaya devam ediyorlar. “ diye konuştu. 

Seyahat acentası sahibi Mehmet Hüseyin Kırk da, “Hükümetin sevilmemesi, liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a halk tarafından nefret duyguları algılanması, hep bunlar hedeflenmiştir. Son 4 senedir bu şekilde işleme tabi tutulduk. “ dedi. 

DESTEK İSTİYORUZ

Arap ülkelerinden Türkiye’ye 2 buçuk milyon dolayında turistin geldiğini belirten Bayram, “Hedefimiz daha yüksek, artık prens ve üst düzey ailelere yönelmeye çalışıyoruz. 

Bu noktada bazı yasal beklentilerimiz var. VIP turizm yaptığımız için ülkemize gelen Arap turistlerin VIP talepleri olduğu için taksi veya küçük arabalarla seyahat etmek istemiyorlar. VIP konusunda destek istiyoruz. Arabalarının sık sık durdurulmasını istemiyoruz. 

Sayın Başbakanımız Ulaştırma Bakanı iken bir genelge yayınlamıştı; Arap turizmi yapan, VIP turizmi yapan acentaların denetim noktaları otel girişi ve otel çıkışı olsun. 

Özellikle seyahat halindeyken turistleri durdurmayın’ diye. Hükümetimizin turizme verdiği desteği yerel yönetimlerden de istiyoruz. 

Güvenlik gerekçesiyle bazen aşırı tedbirler uygulanıyor ve bu tedbirlerden ister istemez rahatsız olan bir kesim var. “ şeklinde konuştu. 

CUMHURBAŞKANIMIZIN SEYAHATLERİ YÜZDE 20

Arapların 5 yılda Türkiye turizmine büyük katkıda bulunduklarını belirten Bayram, “ Daha düne kadar Antalya Belek otelleri Arapları ağırlamak istemiyordu, şimdi Araplar için özel villalar yapılıyor. 

İstanbul başta olmak üzere Bursa, Yalova, Sapanca, Trabzon, Çanakkale ve Balıkesir en çok gittikleri yerler. 

Turizm bakanlığımızdan bu fuarlarla ilgili destek istiyoruz. Biz her sıkıştığımızda yönümüzü Körfez ülkelerine veriyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın gidip gelmesi bizim için bir işaret. 

Sayın Cumhurbaşkanı Körfez ülkelerine gittiğinde ciddi sermaye akışı geliyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın oralara gitmesi, oralarda konuşma yapması, isminin geçmesi, bizim turist oranımızı hiçbir şey yapmasak bile otomatikman yüzde 20 artırıyor. 

Yılda iki defa gitsin bize faydası oluyor. Ancak bizler de oradan gelen misafirleri iyi ağırlamak için altyapı çalışmalarını sağlamlaştırmalıyız.” diye konuştu.

Arap Seyahat Acentaları Derneği Başkanı Ahmet Kırk da Cidde’de yapılacak olan ve 3 gün sürecek olan turizm fuarından beklentilerinin Türkiye’ye 2017 yılında 5 milyonun üzerinde Arap turist gelmesi olduğu açıkladı. 

Bir anısını paylaşan Kırk, “Yanıma gelen bir Arabistanlı generale ‘bu olaylardan sonra ne olacak? ‘ dedim. Bana dedi ki, ‘Ben öleceksem burada öleyim. Avrupa’da ölmek istemiyorum. 

‘Bu şu anlama geliyor, ne kadar olay olsa da ben buraya geleceğim. Ancak biz bu sorunları çözmeliyiz. “ şeklinde konuştu.


AKŞAM