FETÖ'nün önde gelen isimlerinden Hancı'nın yargılandığı dava

FETÖ'nün önde gelen isimlerinden Hancı'nın yargılandığı dava

Tutuklu sanık Hancı'nın yargılanmasına devam edildi

TRABZON (AA) - Trabzon'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) önde gelen isimlerinden olduğu iddia edilen tutuklu sanık Davut Hancı'nın yargılanmasına devam edildi.

Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, Kocaeli 2 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Hancı, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı.

Duruşmada, Başbakanlık adına avukat Şaziye Beşli, Hancı'nın Kanada vatandaşı da olmasından dolayı Kanada Büyükelçiliği İkinci Sekreteri ve İkinci Konsolos Cynthia Bisonnette ile sanığın avukatı ve yakınları yer aldı.

Hancı, savunmasında üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini belirterek, tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, cumhuriyet savcısı ve sanık avukatının beyanlarının ardından, sanığın kullandığı telefonun HTS kayıtlarından irtibatlı olduğu kişilerin tespit edilerek bu kişiler hakkında FETÖ/PDY üyeliği suçlamasıyla soruşturma olup olmadığının araştırılmasına karar verdi.

Heyet, sanığın üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, isnat edilen suçun katalog suçlardan olması ve kaçma ihtimalinin bulunması gerekçeleriyle Hancı'nın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :