FETÖ'nün Nazilli yapılanması davası

FETÖ'nün Nazilli yapılanması davası

26 sanığın yargılandığı davada 25 sanığa 1 ila 8 yıl arasında değişen hapis cezası verildi

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Nazilli yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 13'ü tutuklu 26 sanığın yargılandığı davada 25 sanık, 1 ila 8 yıl arasında değişen hapisle cezalandırıldı.

Aydın 3. Ağır Ceza Mahkemesince Gençlik Merkezi Fethi Sekin Duruşma Salonu'nda görülen duruşmaya bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar, taraf avukatları ve sanık yakınları katıldı.

Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile savunma yapan tutuklu sanık Latif Şengün, terör örgütüne hiçbir destekte bulunmadığını, kaçma şüphesi olmadığından dolayı beraatini ve tahliyesini talep etti.

Tutuklu sanık Erdal Uğur ise örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullanmadığını savundu.

Mahkeme Başkanı Mustafa Ümit'in "Önceki ifadelerinde FETÖ'nün terör örgütü olup olmadığını bilmediğini söylemişsin. Bununla ilgili neler söyleyeceksin?" sorusu üzerine Uğur, "Orada bir yanlış anlaşılma olmuş düzeltmek istiyorum. Bu yapı bir terör örgütüdür. Çalıştığım süre içinde iş yerinin örgüte hizmet ettiğini bilmiyordum." yanıtını verdi.

Çalıştığı kurumun terör örgütüne ait olduğunu bilmediğini savunan tutuklu sanık Fatih Tülek de "Bilseydim çalışmazdım. Orada çalıştığım için çok pişmanım. Evet Bylock kullandım ama örgütsel bir faaliyetim olmadı." dedi.

Sanıklar ve taraf avukatlarının savunmalarını tamamlamasının ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı.

Tutuklu sanıklara "silahlı terör örgütü üye olma" suçundan 6 yıl 3 ay ile 8 yıl arasında değişen hapis cezası veren mahkeme heyeti, 3'ünün tutukluluk halinin devamına, 10'unun hükümle birlikte tahliyesine karar verdi.

Tutuksuz sanıklara ise 1 ila 6 yıl 8 ay arasında hapis cezası verildi. Tutuksuz sanık Maşife Aktaş'ın dosyası, delilerin tamamlanması için ayrıldı.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :