FETÖ'nün "mülkiye" yapılanması davasında sona doğru

FETÖ'nün "mülkiye" yapılanması davasında sona doğru

FETÖ'nün "mülkiye" yapılanmasına yönelik eski İstanbul Valisi Mutlu, eski İstanbul Emniyet Müdürü Çapkın'ın da bulunduğu 7’si tutuklu 14 eski vali ve kaymakamın yargılandığı davada sanıklar son sözlerini söyledi - Mahkeme heyeti karar için müzakereye çeki

 Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "mülkiye" yapılanmasına yönelik eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın da bulunduğu 7’si tutuklu 14 eski vali ve kaymakamın yargılandığı davada sanıklar son sözlerini söyledi.

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen yedinci duruşma tüm sanıklar mütalaaya karşı esas hakkındaki savunmasını tamamlandı.

Mahkeme heyeti sanıklara son sözünü sordu.

Söz alan eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, göreve bayrağı öperek ve dua ederek başladığını ifade etti.

Dualarının devlete ve millete mahcup olmamak yönünde olduğunu söyleyen Mutlu, şöyle devam etti:

"Gözaltına alındıktan sonra Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na buradaki meslektaşlarımla götürüldük. Adliyenin koridorunda terör örgütü DHKP-C mensubu bir grup tarafından hakarete uğradım. Elimde kelepçe varken, örgüt mensupları tarafından bunlara uğramış bir valiyim. Hayatım boyunca bu bayrağın üstüne leke düşürmedim. Silivri’de bulunduğum koğuşlarda da eski DHKP-C mensuplarının hakaretine maruz kaldım. En son kampüs içindeki hastaneye giderken, örgüt mensuplarının sözlü saldırısına uğradım. Ben görevim boyunca koruma altındaydım. Dışarı çıksa korumaya ihtiyacım var. Asıl korumam Rabbimden geliyor. Bugün burada verilecek karara tevekkül ediyorum. Görev yaptığım 32 sene boyunca emrinde olduğum milletime ihanet etmedim. Hala terör örgütlerinin hedefindeyim. Suçsuz olduğuma inanıyorum, hukukunuza güveniyorum"

Eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ise 30 yıllık emniyet müdürlüğü görevinden sonra "örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme" suçunu işlemekle suçlandığını kaydetti.

Bu suçlamanın kendisini üzdüğünü belirten Çapkın, "Türk adaletine güvendik ve güveniyoruz. Beraatimi talep ediyorum" diye konuştu.

Söz alan diğer 12 sanık da suçlamaları kabul etmediklerini belirterek, beraatlerini istedi.

Mahkeme heyeti davayı karara bağlamak için müzakereye çekildi.​

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :