FETÖ’nün medya terörüne  Konya’da izin yok

FETÖ’nün medya terörüne Konya’da izin yok

FETÖ’nün son zamanlarda sosyal medyada kurduğu platformlarda saldırı ve hakaretler yapması üzerine Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açıklama yapıldı.

Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan tarafından yapılan açıklamada sosyal medya üzerinden yapılan saldırılara gerekli yasal işlemlerin yapılacağını söyledi. Tezcan açıklamasının devamında şunları söyledi; “Konya Cumhuriyet Başsavcılığımızca 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen hain saldırı ve darbe girişimi sonrasında FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturmaların hukuk devleti ilkesi ışığında etkili, verimli ve süratli bir şekilde yürütülmesi için azami gayret gösterilmiştir.

Yürütülen soruşturmalar kapsamında FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün yeniden yapılandırılmaya çalışıldığının tespiti üzerine başlatılan soruşturmaya ilişkin olarak, sosyal medya platformlarında soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcımız ve diğer kamu görevlilerine yönelik iftira ve hakaret içeren paylaşımlarda bulunulmuştur.

Cumhuriyet Başsavcılığımızın 2018/22944 sayılı soruşturması ile söz konusu paylaşımlarda bulunan hesap sahipleri hakkında soruşturma başlatılmış olup, gerçeği yansıtmayan iftira ve hakaret içerikli bu tarz paylaşımlar, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün Konya’da yeniden yapılanma faaliyetlerine ilişkin yürütülen soruşturmalarda doğru iz üzerinde olunduğu düşüncesini pekiştirmektedir.

Kamuoyunda algı oluşturmaya yönelik bu tür bilgi ve haberlere itibar edilmemesi gerektiğini önemle vurgulamak isteriz”