FETÖ'nün İstanbul'daki "ana darbe" davası

FETÖ'nün İstanbul'daki "ana darbe" davası

AK Parti İstanbul İl Başkanı Şenocak: - ''Biz adaletimize ve hakimlerimize güveniyoruz. Öyle bir karar çıkmalı ki vicdanların rahatlayacağı karar olmalıdır''

İSTANBUL (AA) - AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, FETÖ'nün İstanbul'daki ana darbe davasına ilişkin, "Biz adaletimize ve hakimlerimize güveniyoruz. Öyle bir karar çıkmalı ki vicdanların rahatlayacağı karar olmalıdır.'' dedi.

Şenocak, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesince İstanbul Bölge Adliye Mahkemesinde yapılan duruşma öncesi yaptığı açıklamada, adalete ve hakimlere güvendiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar ülkenin bekasıyla oynayanlara öyle bir ceza verilmeli ki bir daha ibreti alem olması bakımından, bir daha öyle bir kalkışma olmasın. Bizler bu ülkedeki vatandaşlar olarak, kaçanları saymıyorum, saklananlardan bahsetmiyorum. Ülkenin bekası için o gün mücadele eden vatandaşlarımızın karar aşamasıdır bugün. Öyle bir karar çıkmalı ki vicdanların rahatlayacağı karar olmalıdır. FETÖ bu ülkenin bekasına, bu ülkenin yukarı çıkmasına karşı hamlelerde bulundu. Bu hainler TBMM'yi bombaladı. Çoluk çocuk gözetmeden bombalar yağdırdılar. Bu hesapların görüldüğü gündeyiz. Buradan olumlu sonuç bekliyoruz. Şehitlerin yerini tutmayacak, ama biz hukuk devletiyiz, hukukun kararlarına saygılı olmalıyız."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :