FETÖ'nün İstanbul'daki adliye yapılanması davası

FETÖ'nün İstanbul'daki adliye yapılanması davası

FETÖ'nün adliye yapılanmasına yönelik haklarında dava açılan 83’ü tutuklu, 129 sanığın yargılandığı davanın 10. duruşması sona erdi - Tutuklu sanıklardan Göktekin: - "Cezaevindeki bazı tutuklular birbirlerine sürekli 'Az dişinizi sıkın, yakında çıkacağız.

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) adliye yapılanmasına yönelik 83’ü tutuklu 129 sanığın yargılandığı davada tutuklu yargılanan sanıklardan Selçuk Göktekin, cezaevindeki bazı tutukluların birbirlerine sürekli "Az dişinizi sıkın, yakında çıkacağız. Bizi serbest bırakacaklar." dediğini belirterek, "Değişik, değişik yorumlar yapılıyordu. Bize anlayacağınız morfin veriliyor, morfinin dozajı kaçınca, biri rüyasında Peygamber Efendimizi gördüğünü söylüyor, biri başka bir şey söylüyor. Ben ayıldığımı düşünüyorum." dedi.

İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları karşısındaki binada yer alan salonda yapılan 10. duruşmada söz alan tutuklu sanıklardan Göktekin, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini belirterek, bildiklerini anlatacağını söyledi.

FETÖ'nün şifreli haberleşme programı "ByLock"u "Bilal" olarak tanıdığı kişinin telefonuna yüklediğini ifade eden Göktekin, "Telefonuma yükledikten sonra Ahmet veya Mehmet diye bir isim girdi. Bu uygulamadan bir gruba dahil oldum. Gruba mesaj gönderildiğinde herkese ulaşıyordu. Genelde dini içerikli mesajlar ve komik videolar atıyorduk." dedi.

Göktekin, Bilal adındaki kişinin Güngören’de öğretmen olduğunu anlatarak, bir süre sonra "ByLock" uygulamasından vazgeçerek, Tango'ya geçtiklerini aktardı.

Mahkeme heyeti başkanının "ByLock güvenilir olduğu için mi yüklendi?" şeklindeki sorusuna, Göktekin, "O dönemde AK Parti'nin cemaatin üzerine geleceği düşünülüyordu, sanırım o yüzden olabilir. Bu program daha güvenli bulunduğu için yüklendi. Programı telefonuma yükleyen Bilal, sadece 'Telefonlara bunu kuruyoruz, artık buradan yazışacağız' dedi. Onun dışında bir şey söylemedi." ifadelerini kullandı.

Cezaevinde koğuş arkadaşlarına etkin pişmanlık için başvuru yapacağını anlattığını ifade eden Göktekin, koğuştakilere, düşünceleri doğruysa kendisini ikna etmelerini, yoksa akıllarını başlarına almalarını ve devletin uygulamasını mazur görmelerini söylediğini belirtti.

- "Morfinin dozajı kaçınca…"

Göktekin, cezaevindeki bazı tutukluların birbirlerine sürekli "Az dişinizi sıkın, yakında çıkacağız. Bizi serbest bırakacaklar" dediklerine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Değişik, değişik yorumlar yapılıyordu. Bize anlayacağınız morfin veriliyor, morfinin dozajı kaçınca, biri rüyasında Peygamber Efendimizi gördüğünü söylüyor, biri başka bir şey söylüyor. Ben ayıldığımı düşünüyorum, dün gece de dua ettim, 'Peygamber Efendimiz gelip beni uyandırırsa demek ki bunların söylediği doğrudur, gelmezse yanılmışız' dedim kendime. Tabii Peygamber Efendimiz öyle kolay kolay rüyalara gelmez."

Sanık Göktekin, anlatımlarının ardından tahliyesini talep etti.

Duruşmada, daha sonra bazı sanıkların tahliye ve diğer talepleri alındı.

Selçuk Göktekin'in anlatımlarını etkin pişmanlık kapsamında değerlendiren mahkeme heyeti, sanık hakkında yurtdışına çıkış yasağı koyarak tahliye kararı verdi.

Mahkeme, duruşmayı yarına erteledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :