FETÖ'nün iş dünyası yapılanmasına yönelik soruşturma

FETÖ'nün iş dünyası yapılanmasına yönelik soruşturma

Soruşturma kapsamında serbest bırakılmalarına yapılan itiraz mahkemece kabul edilen ve haklarında yakalama kararı çıkarılan 9 şüpheli arasında bulunan iş insanları Serkan Arıkan ve Nevzat Ballı tutuklandı- Şüphelilerden Bünyamin Gülacer ise, adli kontrol

İSTANBUL (AA) - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) iş dünyası yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında serbest bırakılmalarına savcılıkça yapılan itiraz mahkemece kabul edilen ve haklarında yakalama kararı çıkarılan 9 şüpheli arasında bulunan iş insanları Serkan Arıkan ve Nevzat Ballı tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Başsavcıvekili İsmail Uçar tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayına getirilen şüpheliler Arıkan ve Ballı ile Bünyamin Gülacer, nöbetçi İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliğine çıkarıldı.

Burada tekrar savunma yapan şüphelilerden Arıkan ve Ballı'nın, haklarındaki yakalama kararı yüzlerine okunarak tutuklanması, Gülacer'in ise adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakılmasına hükmedildiği öğrenildi.

Yakalaması olan şüphelilerden Cahit Durmaz, Özlem Rukiye Kartal Üçüncü ve TUSKON Başkan Yardımcısı Rana Tezcan Açıkgöz bir süre önce tutuklanmıştı. Ünlü restoran zinciri sahibi Ahmet Tozlu da nöbetçi İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliğince dün tutuklanmıştı. Şüphelilerden Güllüoğlu baklavalarının sahibi Nejat Güllü ise delil durumunun lehine değişme ihtimali göz önüne alınarak adli kontrolle serbest bırakılmıştı.

Soruşturma kapsamında tutuklanan şüpheli sayısının 35'e çıktığı belirtildi.


- Süreç

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından örgütün iş dünyası yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, örgütle bağlantısı bulunduğu tespit edilen TUSKON'a yönelik operasyonda 196 kişi hakkında gözaltı kararı verilmiş, gözaltına alınan aralarında Ömer Faruk Kavurmacı, Faruk Güllü, Nejat Güllü, Rena Tezcan Açıkgöz'ün de bulunduğu 65 şüpheli tutuklanmaları talebiyle hakimliğe sevk edilmişti.

Mustafa Şevki Kavurmacı'nın da içinde yer aldığı 17 şüpheli savcılıkça serbest bırakılmıştı. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, 65 şüpheliden Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü'nün de bulunduğu 27'sinin silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklanmasına karar vermişti. Hakimlik, Nejat Güllü ve Açıkgöz'ün de içinde bulunduğu 38 kişiyi adli kontrol hükümleri uygulayarak serbest bırakmıştı.

Soruşturmayı yürüten savcılık, bu şüphelilerin serbest bırakılmasına itiraz ederek, şüpheliler hakkında ''Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek'' ve ''Silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasını talep etmişti.

Bu talebi değerlendiren nöbetçi İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği 3, İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği 4 ve İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği ise 2 şüpheli hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasına hükmetmişti. Hakimlikler, diğer 29 şüpheli hakkında tutuklanmaya yönelik yakalama kararı talebini ise reddetmişti.

Soruşturma kapsamında ayrıca, haklarında gözaltı kararı verilen ancak adreslerinde bulunmayan, TUSKON Başkanı Rızanur Meral'in de aralarında bulunduğu 114 şüpheli hakkında ise tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :