FETÖ’nün inekleri yine elde kaldı

FETÖ’nün inekleri yine elde kaldı

Firari FETÖ’cü ve kapatılan eski AKTİSAD Konya Şube Başkanı Soner Cesur’un TMSF tarafında el konulan şirketindeki 310 inek açık teklif yöntemiyle ikinci kez satışa çıkarıldı. İneklerden sadece 23 tanesi alıcı buldu.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) Soruşturması kapsamında teröristler listesinden aranan, FETÖ’nün kasası olarak nitelendirilen, eski AKTİSAD Konya Şube Başkanı Soner Cesur’un Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafında el konulan şirketindeki inekler açık teklif yöntemiyle ikinci kez satışa çıkarıldı. Memleket Gazetesi’nin 27 Aralık 2018 tarihinde yaptığı ‘FETÖ’nün İnekleri yeniden satışta’ haberiyle gündeme gelen satış ihale 11 Ocak’ta yapıldı. Konya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Emlak Müdürlüğü'nde yapılan açık artırma ihalesinde toplam 310 inekten 23 tanesi satıldığı öğrenildi. İhalede 310 holstein cinsi büyükbaş canlı hayvanın satışı, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 45. maddesine göre “açık teklif usulü” ile gerçekleştirildi.

fetonunn-inekleri-(3).jpg

5 GRUBA SATIŞ İHALESİ

19 Eylül’de gerçekleştirilen ilk satış ihalesinde hayvanlar, alıcı çıkmadığı için elde kalmıştı. Dün yapılan satış ihalesinde alıcılar için kolaylık olması için hayvanlar 5 gruba ayrıldı. İhalede sağmal inek ve düveler ayrı, gebe inek ve düveler ayrı, dana ve buzağılar ayrı, tosunlar da ayrı olarak satış ihalesi yapıldı.

fetonunn-inekleri-(1).jpg

10 ADET BOĞA, 13 ADET TOSUN SATILDI

5 gruba ayrılan satış ihalesinde, 98 adet sağmal inek, 41 adet gebe olmayan düve 1 milyon 279 bin 500 lira bedel biçildi. İhalede bu gruba alıcı çıkmadı. İkinci grupta yer alan; 5 adet gebe inek, 9 adet gebe düveye 131 bin 250 lira bedelle satışı yapılamadı. Üçüncü grupta ise; 51 adet gebe ve sağmal olmayan inek  459 bin liradan satışa çıkarıldı. Bu gruba da alıcı çıkmayınca dördüncü grubun satışına geçildi. Dördüncü grupta da; 19 adet erkek dana, 17 adet dişi dana, 19 adet dişi buzağı, 28 adet erkek buzağı, 377 bin 900 lira ile ihale başladı. Dördüncü grup da alıcı bulunmayınca, 5 ve son grubun ihalesi yapıldı. 5 grupta 10 adet boğa, 13 adet tosun 177 bin 900 lira ile satışı yapıldı.

fetonunn-inekleri-(2).jpg

YAKLAŞIK BEDELİ; 2,5 MİLYON

Holstein cinsi; 98 adet sağmal inek, 41 adet gebe olmayan düve, 5 adet gebe inek,  9 adet gebe düve, 51 adet gebe ve sağmal olmayan inek, 19 adet erkek dana, 17 adet dişi dana, 19 adet dişi buzağı, 28 adet erkek buzağı, 10 adet boğa 13 adet tosun için 2 milyon 425 bin 550 TL tahmini bedel biçildi.

İNEK ÇOĞALDI

Öte yandan19 Eylül’de gerçekleştirilen ilk satış ihalesinde 305 olan hayvan sayısı  310’a yükseldi. Canlı hayvanların bakımı, Tarım ve Orman Bakanlığı Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından yapılıyor. Satış listesinde yer alan canlı hayvanlar Tarım ve Orman Bakanlığı Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsünde görülebilecek.

fetonunn-inekleri-(4).jpg

FİRARİ FETÖ'CÜ SONER CESUR 

İNEKLER YENİDEN SATIŞA ÇIKARILACAK

Alınan bilgilere göre kalan 287 inek için tekrar ihale açılacak. Yeni açılacak ihale tarihi önümüzdeki günlerde yayınlanması bekleniyor. 287 inek için daha önce biçilen bedeller geçerli olacak.

 

İŞTE SATILACAK HAYVANLAR

 

Hayvan Grubu                                                                                                                   Tahmini Bedel    

98 adet sağmal inek, 41 adet gebe olmayan düve                                                        :1.279.500 TL

5 adet gebe inek, 9 adet gebe düve                                                                                :131.250 TL

51 adet gebe ve sağmal olmayan inek                                                                            :459.000 TL

19 adet erkek dana, 17 adet dişi dana, 19 adet dişi buzağı, 28 adet erkek buzağı    :377.900 TL

----

 

DÜN YAPILAN İHALE ŞARTLARI

Dün yapılan ihalede satılmayan inekler için önümüzdeki günlerde tekrar ihale ilana çıkacak. Daha önce yapılan İhaleyle ilgili diğer şartlar hakkında şu bilgiler verildi: “Canlı hayvan satışında; KDV Kanunu’nun 28’inci maddesinin verdiği yetkiye dayanılarak yayımlanan 2007/13033 sayılı Bakanlar Kurulu Kararnamesi’nin 1/(1) maddesi ile kararnameye ekli (1) sayılı listede yer alan mal ve hizmetler için %1, (II) sayılı listede yer alan mal ve hizmetler için %8, bu listeler dışındaki vergiye tabi işlemler için %18 olarak belirlenmiştir. KDV ve diğer yükümlülükler alıcısına aittir.

Canlı hayvan satışında; sözleşme tarihinde hayvan sayısında artış veya azalış olması halinde fiyat yeniden güncellenecektir.

Şartname ve ekleri idaremizde bedelsiz olarak görülebilir.

Satış listesinde yer alan canlı hayvanlar 07.01.2019 ila 10.01.2019 tarihleri arasında mesai saatleri içerisinde Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne müracaatla görülebilecektir.

İhaleye katılabilmek için isteklilerin;

a) Yasal yerleşim yeri sahibi olmaları,

b) Tebligat için Türkiye'de adres göstermeleri,

c) Geçici teminata ait belge ile birlikte TC kimlik numarası bulunan Kimlik Belgesinin aslı ve fotokopisi (Geçici teminatların banka teminat mektubuyla verilmesi halinde, Teminat Mektubunun Geçici, Süresiz, Limit içi olması ve teyit yazısının da ibrazı gerekir.)

d) Özel Hukuk Tüzel kişilerinde 2019 yılı vizeli ticaret odası veya meslek odası sicil kaydı ve ihaleye katılacak kişi için düzenlenmiş noter tasdikli yetki belgesi ve imza sirküsü,

e) Gerçek şahıslar adına vekaleten katılacakların Noter tasdikli vekaletnamelerinin aslı ile birlikte Komisyon huzurunda hazır bulunmaları gerekir.

Komisyon, ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir. Komisyonların ihaleyi yapmama kararı kesindir.

Türkiye genelindeki ihale bilgileri http://www.milliemlak.gov.tr adresinden öğrenilebilir.”

Servet R. Çolak-Memleket