FETÖ'nün ilçe ablasına hapis cezası

FETÖ'nün ilçe ablasına hapis cezası

Gaziantep'te FETÖ/PDY'ye ilişkin davada, örgütün "Şahinbey ablasına" 10 yıl hapis cezası verildi

 Gaziantep'te FETÖ/PDY'ye yönelik davada, örgütün "Şahinbey ilçe ablası"na hapis cezası verildi.

9. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Gönül Menge ile avukatı katıldı.

Sanık Menge, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, "Herhangi bir terör örgütüne üye değilim. Örgütsel hiçbir faaliyetim olmadı. ByLock programını kesinlikle kullanmadım. Suçsuzum." dedi.

Mahkeme Başkanı Adnan Yılmaz, sanığın ByLock içeriklerinde kendisini Gönül Menge olarak tanıttığı mesaj içeriklerini okuyarak söz hakkı verdi.

Menge'nin isim benzerliği olduğunu öne sürmesi üzerine Başkan Yılmaz, sanığa çocuğu olup olmadığını sordu.

Yılmaz, sanık Menge'nin "Mina" isminde kızı olduğunu söylemesi üzerine, ByLock içeriklerinde, mesaj tarihinde 2 yaşında olduğu anlaşılan kızı hakkında "Mina'yı emziriyorum" mesajı bulunduğunu söyledi.

Mahkeme Savcısı da sanığın örgütün "Şahinbey ilçesi mesul ablası" olduğunu, ByLock kullandığını, programın mesaj içeriklerinden de anlaşılacağı üzere sanığın altındaki örgüt mensuplarını yönlendirdiğini ve talimat verdiğini, ayrıca FETÖ elebaşının çağrısından sonra Bank Asya hesabında iki defa 50'şer bin lira artış olduğunu belirterek, cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık Menge'ye "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 10 yıl hapis cezası verdi.

Cezada indirim yapılmasına yer olmadığına hükmeden heyet, sanığın tutukluluk halinin devamını kararlaştırdı.

Sanık Menge aynı suçtan tutuklu bulunan eşini cezaevinde ziyarete gittiğinde gözaltına alınmıştı. Menge'nin eşi de Balıkesir'de yargılandığı davada 10 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :