FETÖ’nün Hukuk ve Tıp yapılanması yargılanması devam ediyor

FETÖ’nün Hukuk ve Tıp yapılanması yargılanması devam ediyor

Yurt genelinde 15 Temmuz darbe girişimi ve FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturmalar kapsamında ağustos ayında 24 ilde sanık sayılarıyla öne çıkan 54 dava görülüyor.

FETÖ davalarının Konya ayağında ise Hukuk ve Tıp Fakülteleri yapılanmasını oluşturan sanıklar yargılandı. FETÖ’cü hukuk fakültesi yapılanmasının sanıkları 6’ıncı Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanırken, Tıp Fakültesi yapılanması sanıkları ise 2’inci Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanması yapıldı. 10’u tutuklu toplamda 26 sanığın yargılandığı davada bazı sanıklar Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

İLK SANIKLAR SEGBİS İLE YAPILDI

FETÖ’nün Konya’daki Hukuk Fakültesi yapılanması davası 6’ıncı Ağır Ceza Mahkemesi Salonu’nda yapıldı. Yargılamaya SEGBİS ile katılan tutuklu Merve Gökkaya, iddianamedeki Bylock kullandığını kabul etmedi. Daha önce FETÖ üyelerinin işletmelerinde çalıştığını kabul eden Gökkaya, böyle bir yapılanın faaliyetlerinden hiçbir şekilde haberi olmadığını savundu. Tutuklu Gökkaya, savunmasını yapmasını ardından beraat talep etti.

Mahkeme duruşma salonuna gelen tutuklu diğer sanık Abdurrahman Gökkaya ise hakkındaki iddiaları kabul etmeyerek mahkeme başkanından beraat istedi. İki sanığın bir sonraki duruşması 7 Kasım tarihine ertelendi.

HUKUKÇULAR YARGILANDI

İki sanığın yargılanmasından sonra FETÖ’nun Konya’daki hukuk yapılanması davasına geçildi. 10’u tutuklu toplamda 26 sanığın katıldığı davada, Konya Hukuk yapılanmasının sanıkları yargılandı. SEGBİS sistemi ile katılan Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi yapılanmasında yer alan A.M., FETÖ yapılanmasının 15 Temmuz’a kadar tehlikeli olduğunu bilmediğini söyledi. Yargıtay’ın 15 Temmuz’dan sonra FETÖ’yü terör örgütü saymasından sonra kendisinin bu tarihe kadar bağlı olduğunu kabul eden A.M., “15 Temmuz’dan sonra bu örgütün tehlikeli olduğunu anladım” dedi. FETÖ örgütüyle 2008 yılında tanıştığını da kabul eden A.M, okul hayatında da evlerinde kaldığını söyledi. Savunmasının yapan A.M., yapılanmanın hiyararşik şeklinden haberi olmadığını beyan etti.

SEGBİS sistemi ile katılan diğer tutuklu sanık İlyas Coşkun ise, hakkındaki iddialara hiç birini kabul etmedi. İddianamede yer alan kapatılan Mevlana Üniversitesi’nde hukuk derslerine girdi sorulması üzerine, bunun fakülte tarafından karar verildiğini dile getirdi.

SAVUNMALAR DEVAM ETTİ

Mahkemenin öğleden sonraki duruşmasında ise Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi görevinden ihraç edilen tutuklu Mücahit Ünal’ın yargılanması yapıldı. Hakkındaki iddialara karşı kendisini savunan Ünal, kendisine iftira atıldığını söyledi. Ünal, daha önce verdiği ifadelerinde etkin pişmanlık yasasından yararlanmak istediğini fakat o ifadeleri hapishanenin kötü şartlarından etkilendiği için verdiğini söyledi. Cumhur Bayacıoğlu ve daha önce FETÖ’nün öğrenci evlerinde kalan 3 hukuk öğrencisinin kendisi hakkında suç duyurusu bulunduğunu aktaran Ünal, bunları da kabul etmedi. Servet R. Çolak – Memleket