FETÖ'nün Ege Üniversitesi yapılanmasına yönelik dava

FETÖ'nün Ege Üniversitesi yapılanmasına yönelik dava

İzmir'de FETÖ/PDY'nin Ege Üniversitesindeki yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan örgütün sözde "Alevi yapılanması" sorumlusu olduğu öne sürülen tutuklu sanık Okutan ve tutuksuz sanık eski Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı

İZMİR (AA) - İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Ege Üniversitesindeki yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan örgütün sözde "Alevi yapılanması" sorumlusu olduğu öne sürülen tutuklu sanık Özdal Okutan ve tutuksuz sanık eski Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadide Kazancı'nın yargılanmasına devam edildi.

İzmir 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanıklar Okutan ve Kazancı ile avukatları katıldı.

"Ok" kod adlı gizli tanık, Okutan'ın kurucu başkanı olduğu Semah Alevi Bektaşi Derneği aracılığıyla örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in propagandasını yaparak sempatizan toplandığını iddia ederek, sanığın üniversiteye personel alımı ve bazı personelin işten çıkarılmasında etkin rolü olduğunu ileri sürdü.

Okutan'ın Gülen'i öven konuşmalar yaptığını, örgüt elebaşının kitaplarını hediye olarak vakıf üyelerine verdiğini ve buraya maddi destek sağladığını öne süren gizli tanık, sık sık düzenlenen etkinliklerle Alevi vatandaşları etkilemeye çalıştığını iddia etti.

"Şahin" kod adlı gizli tanık, sanık Kazancı'nın FETÖ/PDY ile bağlantılı birçok akademisyeni kolladığını, onları işe aldığını savunarak, Kazancı'nın onayıyla Okutan'a üniversitede "proje koordinatörü" olarak oda tahsis ettiğini öne sürdü.

Alevi dedesi olduğunu söyleyen tanık A.İ.A, Okutan'ın Gülen'i öven bir sözüne şahitlik etmediğini belirterek, Alevi dernekleri içerisinde itikadi olarak Gülen'e destek verilmesinin söz konusu olamayacağını ifade etti.

Eski Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Selahattin Özel, tanık olarak verdiği ifadede, federasyonun örgüt elebaşı Gülen'le çatışan bir yapılanması olduğunu dile getirerek, "Özdal'ın katıldığı toplantı ya da sohbetlerde Gülen'i şirin gösterecek bir sözünü duymadım, bir eylemini görmedim." dedi.

Okutan, aleyhine beyanda bulunan gizli tanıkların ifadelerini kabul etmediğini belirterek tahliyesini istedi.

Mahkeme başkanı, "incelemede örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kulanmadığı tespit edildiğini" belirttiği Okutan'ın tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.

- Operasyon

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY'nin Ege Üniversitesindeki yapılanmasına yönelik İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince geçen yıl kasım ayında düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Özdal Okutan tutuklanmıştı.

Örgütün sözde "Alevi yapılanması" sorumlusu olduğu iddia edilen tutuklu sanık Okutan hakkında "silahlı terör örgütü üyesi olmak", tutuksuz yargılanan Kazancı için de "örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :