FETÖ'nün dershanesi bilim merkezi oldu

FETÖ'nün dershanesi bilim merkezi oldu

Şanlıurfa'da, FETÖ'nün daha önce dershane olarak kullandığı bina, tadilatın ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bilim merkezi olarak faaliyete açıldı- Vali Tuna:"Şanlıurfa'nın gururu ve umudu olacak bu merkezle etkili bir eğitim gerçekleştireceğ

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'da, daha önce Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) dershane olarak kullandığı bina, tadilatın ardından bilim merkezi olarak öğrencilerin hizmetine sunuldu.

Daha önce FETÖ'ye ait olan, ancak 15 Temmuz darbe girişiminin ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğüne devredilen 5 katlı bina, kısa sürede tamamlanan tadilatın ardından teknolojik ve bilimsel etkinliklerde kullanılabilecek altyapıya kavuşturuldu.

Merkezin açılış töreninde konuşan Vali Güngör Azim Tuna, Türkiye'nin üreten ve dünya ile rekabet edebilen donanımlı öğrenciler yetiştirmeyi hedeflediğini söyledi.

Teorinin uygulamaya dönüştürülmesinde merkezin önemli bir fonksiyon üstleneceğini belirten Tuna, öğrencilerin meslek seçimi konusunda daha dikkatli davranması gerektiğini ifade etti.

Kariyer konusunda öğrencilerin ana sınıfından itibaren teşvik edilmesi gerektiğini anlatan Vali Tuna, "Bu merkezimizin kuruluşu ve yürüteceği eğitimler önemli. Şanlıurfa'nın gururu ve umudu olacak bu merkezle etkili bir eğitim gerçekleştireceğiz. Çocuklarımızın fen, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarına öğrencilerimiz bu merkezden yönlendirilecek. Yeni neslin ülkemizde ihtiyaç duyulan kalifiye insan gücüne katkı sağlayacağına canıgönülden inanıyorum." diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci de merkezi öğrencilerin hizmetine sunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye'nin en kalabalık öğrenci nüfusuna sahip illerin başında Şanlıurfa'nın geldiğini hatırlatan İlci, "Merkezimiz, geleceğin en iyi mühendislerini yetiştirmede önemli bir eğitim modeli olması yönüyle ilimiz eğitim kalitesine büyük güç katacaktır. Bakanlığımız merkezdeki çalışma modelini eğitim programına dahil edeceğini belirtmesiyle bu tesisimiz daha fazla önem kazanmıştır." dedi.

Konuşmaların ardından açılışı yapılan merkezi gezen Tuna ve beraberindekiler, yürütülecek faaliyetlere ilişkin öğretmenlerden bilgi aldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :