FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı Petek:

FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı Petek:

"Komisyona MİT'ten istediğimiz rapor geldi, Hulusi Akar da sorularımıza yanıt verdi. Nihai raporumuzu vermediğimiz için bunları da rapora ekleyeceğiz"- "Hulusi Akar'ın yanıtı 8 sayfa ve kurye ile geldi"- "Genelkurmay Özel Kalemi, taslak rapor açıklandıkta

TBMM (AA) - FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı Reşat Petek, komisyonlarına MİT'ten istedikleri raporun geldiğini, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın da sorularına yanıt verdiğini belirterek, "Nihai raporumuzu vermediğimiz için bunları da rapora ekleyeceğiz. Hulusi Akar'ın yanıtı 8 sayfa ve kurye ile geldi." dedi.

Petek, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Genelkurmay Başkanı Akar'ın yanıtının komisyona ulaştığını, yanıtı değerlendireceklerini söyledi.

Gelen cevabı komisyon üyelerine bugün dağıtacaklarını belirten Petek, "Raporla ilgili yorum size ait." diye konuştu.

Komisyona MİT'ten istedikleri raporun geldiğini, Hulusi Akar'ın da sorularına yanıt verdiğini aktaran Petek, "Nihai raporumuzu vermediğimiz için, raporumuz taslak olduğu için bunları da rapora ekleyeceğiz." açıklamasında bulundu.

Hulusi Akar'ın yanıtının 8 sayfa olduğunu ve kurye ile geldiğini anlatan Petek, "Sorduğunuz soruların tamamına yanıt var mı?" sorusuna, "Hemen hemen bütün sorularımıza cevaplar var. Ben şimdi cevaplar üzerine yorum yapmayayım. Yanıt hazırlanıyor basına verilecek." dedi.

Reşat Petek, "Yanıt gecikti diyebilir miyiz?" sorusu üzerine, "Gönderileceği noktasında Genelkurmay Özel Kalemi cuma günü bilgi verdi, benim açıklamalarımdan sonra. Taslak açıklandıktan sonra bilgi verdiler, 'pazartesi günü ulaştıracağız' dediler, dedikleri gibi pazartesi günü ulaştı." ifadesini kullandı.

- "Hepsini 4,5 ay içinde sonuçlandırdık"

Petek, bilgi ve belgelerin incelenmesinin, bunların rapora dönüştürülmesinin ciddi bir çalışma gerektirdiğinin altını çizerek, sürenin uzadığını söylemenin izafi bir durum olduğunu dile getirdi. Komisyon çalışırken referandum süreci yaşandığına dikkati çeken Petek, "Başlangıçtan itibaren dinlemelerimiz dahil hepsini 4,5 ay içinde sonuçlandırdık." diye konuştu.

Basında, "Komisyon istediği halde Genelkurmay Başkanı gelmedi." şeklinde yorumlar yapıldığına değinen Petek, "Biz Genelkurmay Başkanı'nı, MİT Müsteşarı'nı komisyona davet etmedik ki. MİT Müsteşarlığından rapor istedik, geldi; Genelkurmay Başkanı'ndan da sorularımıza yazılı olarak cevap istedik, o da geldi. Doğru bilgi üzerinden yorum yapılması lazım." dedi.

Komisyon Başkanı Petek, Hulusi Akar'ın yanıtının, saat 14.00 sıralarında basına ulaştırılacağını söyledi.

- "Bazı CHP'li üyeler görevini yapmıyor"

CHP'nin taslak rapora yönelik, "bazı bilgilerin rapora yansımadığı, saklandığı, kaçırıldığı" iddialarının sorulması üzerine ise Petek, şöyle konuştu:

"Bu kadar gerçek dışı şeylerle ilgilenmemem lazım ama cevap da vereyim. Komisyon şeffaf çalışıyor, raporlara üyeler ve basın ulaşabiliyor. Saklı gizli bir şey yok. Neyi, kimden kaçırıyoruz? Tamamı milletimizin gözünün önünde cereyan ediyor. Benim anlayamadığım şu: Gelen belgeler bile yeterli incelenmeyip daha sonra, 'yoktu, gelmedi ya da bu konu gündeme gelmedi' gibi söylemler, konuyu takip etmemek... Yani görevini yapmıyor bazı CHP'li üyeler, ondan sonra da sanki Reşat Petek ya da başka AK Parti'li üyeler kendileri uyduruyormuş gibi kamuoyuna yanlış bilgi veriyorlar. Bu bizi üzüyor. Objektif, tarafsız, gerçeği ortaya koyan çalışma yaptık. Kaçırılan, göçürülen bir şey yok ama birileri telaşa düşüyor. Telaşa düşmelerine gerek yok. Biz, FETÖ'nün örgüt özelliğinin ortaya çıkmasından sonra kimler FETÖ ile iş birliği yaptı, kimler de FETÖ ile mücadele etti, bunları raporumuzda ortaya koyuyoruz. Artık bu tip çarpıtmalara karşı diyeceğim cümle şu; yarası olan gocunuyor."

Petek, CHP'nin hakkında suç duyurusunda bulunduğunun hatırlatılması üzerine, "Türkiye hukuk devleti. İsteyen her şeyi yapabilir. Bizim alnımız açık. Hukuk devletiyiz, ortada suç varsa makamlar takdir eder." değerlendirmesinde bulundu.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :