FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Sakarya'da vatandaşlar demokrasi nöbetini sürdürüyor- Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu: - "Bizim gibi insanların öldürülüp yok edilmesi onların nezdinde caiz oluyor. Madem Müslümansın, niye karşındaki insanı öldürüyorsun"

SAKARYA (AA) - Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki için meydanlardaki demokrasi nöbeti devam ediyor.

Demokrasi Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, FETÖ ve askeri darbe girişiminde bulunanlar aleyhine sloganlar attı.

Meydanda halka hitap eden Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, hain FETÖ'cülerin kol ve kanatlarının kırıldığını, devletin bundan sonra böyle bir kalkışmaya meydan vermeyecek şekilde gerekli tedbirleri aldığını söyledi.

Özellikle 17-25 Aralık hadisesinden sonra yavaş yavaş bunların yüzünün aydınlanmaya başladığını vurgulayan Toçoğlu, herkesin bir hesabı varsa Allah'ın da bir hesabı olduğunu dile getirdi.

Toçoğlu, Allah'ın yardım ettiğini, halkın da desteğiyle darbe girişiminin püskürtüldüğünü belirterek, şunları kaydetti:

"Siz bu meydanlara, sokaklara çıkarak bu hainlere fırsat vermediniz. Çok şükür bu meydanda bir kalkışma olmadı, buraya zarar veremediler ama Ankara'da, İstanbul'da, diğer bazı illerde vatandaşlarımızın üzerine tankları, helikopterleri sürdüler, uçaklarla bombaladılar. Buradaki komutan denen asker kılığındaki hain, bizim meydan için de çağrı yapmış. WhatsApp'tan 'Halk üzerimize geliyor, bize hava desteği gönderin' diye çağrı yapmış. Herhalde elleri ayaklarına dolandı. Nereyi bombalayacaklar? Burayı bombalayacaklar. Kim var bu meydanda? Sizler varsınız. Kardeşlerimiz, bacılarımız, delikanlılarımız, çocuklarımız, yavrularımız, dedelerimiz var. Sizin bu insanlara şimdiye kadar ne zararınız oldu? Olmadı ama öyle bir yetiştiriyorlar ki kendilerinin dışında kim olursa olsun Müslüman ve insan kabul etmiyorlar. Dolayısıyla sizin, bizim gibi insanların öldürülüp yok edilmesi onların nezdinde caiz oluyor. Madem Müslümansın, niye karşındaki insanı öldürüyorsun?"

Her şerde bir hayır olduğunu, buradan bir hayır çıkarmaları gerektiğini vurgulayan Toçoğlu, "Hem devletin hem de milletin uyanık olması gerekir. Sabahlara kadar hiçbir beklentisi olmadan, sadece ülkemiz, geleceğimiz, çocuklarımız ve namusumuz için burada bekleyen kardeşlerimizin bu masum duaları tutar da bu lanet herif cehennemin dibini boylar, ülkemiz de böylece bu kamburdan kurtulmuş olur." dedi.

Vatandaşlara meydanda çeşitli kuruluşlar tarafından ücretsiz yiyecek ve içecek ikram edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :