FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Bursa'da vatandaşların demokrasi nöbeti devam ediyor

BURSA (AA) - Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı vatandaşların "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Şehreküstü semtindeki "15 Temmuz Demokrasi Meydanı"nda Türk bayraklarıyla toplanan çok sayıda kişi, FETÖ ve elebaşı Fetullah Gülen aleyhinde slogan attı. Bazı vatandaşlar da Türk bayraklarıyla süsledikleri araçlarıyla konvoy oluşturdu.

Meydan ve çevresindeki yeşil alanlarda nöbete devam eden vatandaşlar, Kuran-ı Kerim tilavetini dinleyerek darbe girişiminde şehit olanlar için dua etti, ardından Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı'nın konserine eşlik etti.

Meydanda demokrasi nöbeti tutan 65 yaşındaki Yusuf Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bir dedem Çanakkale'de, diğer dedem de Yemen'de şehit olmuş. Cumhurbaşkanımızı Allah bize lütfetti. Türkiye düşmanlarını tükürüğüyle boğar." dedi.

FETÖ'nün elebaşı Fetullah Gülen'in de Erzurumlu olduğunu hatırlatan Arslan, "Fetullah Gülen'in köyünü bilirim, abisini tanırım. İmanlı milletin merhametinden yararlandı ve merhametimizi kullanarak bizi aldattı. Aldanmayacak birisi var o da Rabbim. Rabbimi kimse aldatamaz." diye konuştu.

Osman Akıncı da 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimimin Başkomutan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ve milletin vatan sevgisiyle engellendiğini bildirdi.

Akıncı, 7 Ağustos'taki büyük birlik mitingine Erdoğan'ın siyasi parti liderlerini davet etmesinin birlik ve beraberlik adına çok anlamlı olduğunu vurgulayarak, "İstanbul'daki mitinge milyonların katılacağını düşünüyorum. Ben de oraya gideceğim inşallah. Biz tek devlet, tek millet ve tek bayrak olarak orada ve Cumhurbaşkanımızın arkasında olacağız." ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :