Fetö'nün darbe girişimine tepkiler

Fetö'nün darbe girişimine tepkiler

Darbe girişiminin ardından "demokrasi nöbetleri"ne Manisa ve Uşak'ta devam edildi

MANİSA (AA) - Manisa ve Uşak'ta Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren binlerce vatandaş, "demokrasi nöbeti"ni sürdürdü.

Manisa'da Cumhuriyet Meydanı'nda Türk bayraklarıyla demokrasi nöbetine devam eden vatandaşlar, meydanda dev ekrana yansıtılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasını izledi.

Celal Bayar Üniversitesinde (CBÜ) eğitim gören Somalili, Azerbaycanlı, Afgan ve Ahıska Türkü öğrenciler de Manisa Uluslararası Öğrenci Derneği organizasyonunda demokrasi nöbetine destek verdi. Dernek Başkanı Nedim Kara, haftalardır meydanlarda demokrasi nöbeti tutan Manisalılara, şehit ve gazilere şükran ve minnet borçlarını ifade etmek için Türkiye'de öğrenim gören 110 bin yabancı öğrenci adına demokrasi nöbetine katıldıklarını bildirdi.

CBÜ'de 57 ülkeden 654 yabancı öğrencinin eğitim aldığını anlatan Kara, "Vatan nöbeti tutanların, şehit, gazi olanların sadece bir ülkenin, devletin değil, tüm milletin ve mazlum ülkelerin geleceğini kurtardığına inanıyoruz. Hainler darbe gecesinde emellerini gerçekleştirmiş olsalardı tüm dünyayı ateşe vereceklerdi. Allah, onların tuzaklarını bu kahraman millet ile bozdu. Biz de bu kahraman milletin yanında olmayı boynumuzun borcu olarak meydanlara geldik" şeklinde konuştu.

CBÜ Hemşirelik Bölümü öğrencisi Somalili Büşra Ali Mahmud, "Türkiye'nin yanında olmak için buradayım. Türkiye bizim yanımızda oldu, biz de devlete borcumuzu ödüyoruz." dedi. CBÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi Makedonyalı Faik Bayramovski ise "Buraya tüm Balkanlardaki Türklerin selamını getirdim. Buradaki bütün Türk kardeşlerimin yürekleri Türkiye için çarpıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ikinci bir emrine kadar nöbete devam edeceğim." diye konuştu.

Demirci ilçesi Çereşe meydanında vatandaşların sürdürdüğü ve AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Demirci Kaymakamı Atila Kantay, Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk'un da katıldığı demokrasi nöbetinde ise Demirci Belediyesi tarafından asker adayları için uğurlama ve kına töreni düzenlendi. Meydanda toplanan kalabalık, meşalelerle belediye binası önüne kadar mehter takımının marşları eşliğinde yürüdü, protokolün konuşmasının ardından askere gidenler, kına yakılarak uğurlandı.

- Uşak

Uşak'ta "demokrasi nöbeti" için İsmetpaşa Caddesi'nde toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla mehter takımı marşları eşliğinde kent meydanına kadar yürüdü. Mehter takımının alandaki gösterinin ardından Hilmi Şahballı, barış ve demokrasi türküleri seslendirdi.

"Demokrasi nöbeti"ne arkadaşlarıyla katılan Ömer Bozkuş, 15 Temmuz'dan bu yana, alanda olduklarını belirterek, "Vatanımıza sahip çıkmak için her gece burada nöbet tutuyoruz. Konu devlet, vatan olunca halkımızın nasıl bir ve beraber olduğunu gördük. Bu vatan, bu devlet sahipsiz değil. Milletimiz tek yürek olarak yaşanan olaya tepkisini göstererek mücadele etti. Bu millet 15 Temmuz'da vatanını ne kadar sevdiğini göstermiştir. Mutluyuz ve devletimizle, milletimizle gurur duyuyoruz. Allah birlik beraberliğimizi bozmasın." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :