FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Darbe girişimi sırasında İstanbul'da yaralanan üniversite öğrencisi İsmet Doğan, memleketi Gaziantep'in Nizip ilçesindeki demokrasi nöbetine ambulansla geldi

GAZİANTEP (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında İstanbul'da yaralanan üniversite öğrencisi İsmet Doğan, memleketi Gaziantep'in Nizip ilçesindeki demokrasi nöbetine ambulansla gelerek katıldı.

Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan, tedavisine Nizip ilçesindeki evinde devam edilen Doğan’ın demokrasi nöbetine katılma isteğini geri çevirmedi. Doğan'ın demokrasi nöbetinin tutulduğu Cumhuriyet Meydanı’na getirilmesi için bir ambulans ve ekip görevlendirildi.

Vatandaşların tekbir ve sloganları ile karşılanan Doğan, sedyeye alınarak meydana getirildi. Yüzlerce vatandaşın yoğun ilgisi arasında bir aracın üzerine alınan Doğan, onu karşılayan vatandaşlara teşekkür ederek olay günü yaşadıklarını anlattı.

Darbe girişiminin hainlerin sonu olduğunu ve bugünden sonra temennisinin hep birlikte daha güzel ve güneşli günlere uyanmak olduğunu anlatan Doğan, şöyle konuştu.

''Şükürler olsun biz diğer ülkelere göre Türkiye olarak İslam ülkelerinin gözbebeğiyiz ve Recep Tayyip Erdoğan gibi büyük bir lidere sahibiz. Allah onu başımızdan eksik etmesin. Tüm dünya ülkeleri bilsin ki hesapların üzerinde bir hesap var, iman var ve en büyük olan Allah var. Ben milletimizden şehitlerimiz ve gazilerimiz için şunu istiyorum; lütfen meydanları boş bırakmayalım Kur’an ve duaları eksik etmeyelim. Çünkü biz bugün ayaktaysak bu ülke bugün yıkılmadı ve vatan hainleri emellerine ulaşmadılarsa bunun tek bir nedeni var o da Allah'ın yanımızda olması ve bizleri korumasıdır."

Belediye Başkanı Akdoğan ise çok sevdiği Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'dan millet adına bir isteklerinin olduğunu belirterek, vatan hainleri için kısasa kısas istediklerini belirtti.

Vatan haini FETÖ’nün o gün tanklarına, silahlarına ve uçaklarına güvendiklerini aktaran Akdoğan, şöyle devam etti:

"Bizler de o gün meydanlarda aslan gibi kükreyen gençlere ve göğsü iman dolu olan analara babalara güvendik. Onların uçağı topu tankı varsa bizim de aslan gibi gazilerimiz ve şehitlerimiz var. Onun için göze göz, dişe diş, buruna burun yani nasıl ki bu vatan hainleri, bu casuslar ve bu namussuzlar bizim polisimizi insanlarımızı silahla vurarak öldürdülerse onların da o şehitlerimizin vurulduğu yerde aynı şekilde vurularak idam edilmesini ve cezalarını o şekilde çekmelerini istiyorum."

Konuşmasına, "Millet ve ülke adına şehit ve gazilerin ellerinden ve ayaklarından öpüyorum" diyerek son veren Akdoğan, o sırada yanında bulunan Gazi İsmet Doğan'ın ellerinden ve ayaklarından öptü.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :