FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Van ve Muş'ta, vatandaşların "demokrasi nöbeti" sürüyor

VAN/MUŞ (AA) - Van ve Muş'ta, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşların başlattığı "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

Beşyol Meydanı'nda toplanan binlerce kişi, ellerinde Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleriyle çeşitli sloganlar attı.

Bazı sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri ile daire amirlerinin de destek verdiği nöbette, birlik ve beraberlik mesajları dile getirildi.

AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, alanda yaptığı konuşmada, darbe girişiminin yaşandığı günden bu yana meydanları boş bırakmayan herkese teşekkür etti.

Bu devrimi milletin gerçekleştirdiğini ifade eden Soğanda, şöyle konuştu:

"Bu devrim sizin devriminizdir, siz bu devrimi yapmasaydınız bugün Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan, Başbakan ve bakanlar ile bizler nerede olduğumuzu bilemeyecektik. Belki şu anda ülkemizde iç savaş vardı ve bir çoğumuz hapishanelerde olacaktık. Bu anlamda yapmış olduğunuz devrim muhteşemdir."

Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe ise ilk günden bugüne kadar meydanlarda olduklarını söyledi.

Özgökçe, "Her zaman uyanık olun, dört yanımızda düşmanlarımız var. Hakkari'de şehit düşen 8 evladımızı uğurladık. Allah mekanlarını cennet etsin." dedi.

- Muş

Muş'ta Belediye Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla tekbir ve sloganlar eşliğinde darbe girişimini kınadı.

Demokrasi nöbetine katılan AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, tüm Türkiye'de olduğu gibi Muş'ta da demokrasi nöbetinin devam ettiğini söyledi.

"Gerektiği taktirde 16 gün değil, 16 ay değil, 16 yıl da olsa vatandaşlarla birlikte demokrasi nöbetine devam edeceğiz" diyen Şimşek, "Çünkü biz bu kadar şehit verdik. Bu meydanları kesinlikle teröristlere bırakmayız. Hiçbir güç bizi yıldıramaz. Terör örgütüne boyun eğmedik ve eğmeyeceğiz. Ülkemizi hainlere teslim etmeyeceğiz. Bu vatan kayıtsız şartsız milletindir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan'ın yanında olacağız." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :