FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Beşyol Meydanı'nda süren "demokrasi nöbeti"ne katılan çocuklar, FETÖ'nün darbe girişimine tepki göstermek için sahneye ellerinde kalemlerle çıktı

VAN (AA) - Van'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşların başlattığı "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Beşyol Meydanı'nda toplanan binlerce kişi, ellerinde Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleriyle "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Darbeye karşı omuz omuza", "Her şey vatan için", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Türk, Kürt burada, FETÖ nerede" sloganları attı.

Ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak zaman zaman tekbir getiren vatandaşlara, Erdoğan'ın Beştepe'deki şehitleri anma programına yaptığı konuşma dinletildi.

Bazı sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri ile daire amirlerinin de destek verdiği nöbette, birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Sanatçı Aydın Aydın'ın Türkçe ve Kürtçe şarkılar seslendirdiği etkinlikte, platforma çıkarılan onlarca çocuk, ellerinde Türk bayrakları ve kalemlerle FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi. Kırmızı beyaz ceketiyle darbe karşıtı, barış ve kardeşlik şarkıları söyleyen Aydın Aydın, çocukları bu örnek davranışlarından dolayı tebrik etti.

AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda ve Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe de ellerinde kalemlerle platforma çıkarak çocuklara destek verdi.

Soğanda, alanda yaptığı konuşmada, darbe girişiminin yaşandığı günden bu yana meydanları terk etmeyen herkese teşekkür etti.

Milletin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısına uyarak darbeye darbe vurduğuna dikkati çeken Soğanda, Anadolu Ajansının (AA) yayımladığı "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabından övgüyle bahsetti.

Kitabın ilk sayfasında, darbe girişiminin yaşandığı geceden itibaren hiç boş bırakılmayan ve demokrasi nöbetçileri tarafından "Okçular Tepesi" olarak adlandırılan yerin fotoğrafının bulunduğunu söyleyen Soğanda, bunun halkın kendi eseri olduğunu ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :