FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Kırşehir, Kırıkkale ve Niğde'de FETÖ'nün darbe girişimi protesto edild

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir, Kırıkkale ve Niğde'de meydanlarda toplanan binlerce vatandaş, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

Kırşehir'de demokrasi nöbetine destek için yürüyüş gerçekleştirildi. Valilik önünde başlayan yürüyüş, demokrasi nöbetinin tutulduğu Cacabey Meydanı'nda son buldu. Büyük bir katılımın olduğu yürüyüşte gençler, tekbirler getirerek çeşitli sloganlar attı. Kırşehir Belediyesi mehter takımı eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüş sırasında büyük bir Türk bayrağı da taşındı.

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, İl Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül, AK Parti Kırşehir İl Başkanı Mustafa Kendirli de ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüşe eşlik etti.

Cacabey Meydanı'nda vatandaşlara hitap eden Vali Şentürk, 15 Temmuz'daki FETÖ'nün darbe girişimine karşı canla başla mücadele edenlerin ve demokrasi nöbeti tutanların özgürlük savaşçıları olduğunu belirterek, Türk milletinin ekmeksiz, susuz yaşayabileceğini ancak vatansız, hürriyetsiz ve devletsiz yaşayamayacağını ifade etti.

O karanlık geceyi yaşatanların hak ettikleri cezaları alacaklarını vurgulayan Şentürk, "Bu hainler o karanlık gecenin şafağında boğuldular, yok oldular. Bu millet bayrağıyla, ezanıyla, vatanıyla, namusuyla yine dimdik ayakta duruyor. En aydınlık güneşler en karanlık gecelerden doğar. O karanlık geceyi Allah bir daha göstermesin." dedi.

Belediye Başkanı Bahçeci de Türkiye genelinde olduğu gibi Cacabey Meydanı'nda da milli iradeyi korumak için nöbet tutulduğunu aktararak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "tehlike geçti" açıklamasına kadar da süreceğini dile getirdi.

Bu azim ve kararlılıklarından dolayı herkese teşekkür eden Bahçeci, "İnşallah bu olağanüstü dönemi birlik ve beraberlik içinde aşacağız ve Türkiye daha güçlü şekilde yoluna devam edecek. Türkiye'nin önüne engel çıkarmak isteyenler, bölmek, işgal etmek ve parçalamak isteyenler, tarihte olduğu gibi yine Allah'ın izniyle avucunu yalayacak. 15 gün boyunca burada milliyetçisi, muhafazakarı, sosyal demokratı toplumun bütün kesimleri ile bir ve beraber olduk." diye konuştu.

Meydandaki programa MHP Kırşehir İl Başkanı Arif Ekici de katıldı. Kırşehir Belediyesi, meydanda vatandaşlara lokma ikram etti.

- Kırıkkale

Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı'nı akşam saatlerinden itibaren dolduran vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla demokrasi nöbetine devam etti.

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi açılışı ile Şehitleri Anma Programı'nı dev ekrandan canlı izleyen vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine tezahüratta bulundu.

Bazı vatandaşlar da araçlarına astıkları Türk Bayraklarıyla konvoy düzenledi.

Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

Öte yandan Bahşılı ilçesinde de vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine tepki göstermek için meydanlarda toplandı.

- Niğde

Niğde'de Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan binlerce vatandaş, FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti.

Ellerindeki pankartlar ve Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganı attı. Kurulan platformda sahne alan bir grubun söylediği ilahilere vatandaşlar da eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasını sinevizyondan canlı izleyen vatandaşlar, "Dik dur eğilme, inananlar seninle" şeklinde slogan attı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :