FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

TBMM Başkanvekili Aydın:- "Şundan emin olun, bu sonuncusu olacak. Bir daha bu ülkede bu millet darbeye kalkışanlara asla ve asla prim vermeyecektir"- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı:- "Bunlar, bizim en kutsal kelimelerimizi kirletti. 'İmam' dedile

ANKARA (AA) - TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, "Şundan emin olun, bu sonuncusu olacak. Bir daha bu ülkede bu millet darbeye kalkışanlara asla ve asla prim vermeyecektir." dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından halkın demokrasi nöbeti Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde devam ediyor.

Külliye önünde organize edilen "demokrasi şöleni"ne TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı, Mustafa Ataş, Mehdi Eker ve Çiğdem Karaaslan da katılarak, vatandaşları selamladı.

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, "Bıkmadık, usanmadık, yorulmadık. Ta ki içimizdeki çürümüşleri bulup temizleyene, demokrasimizi, ileri demokrasi seviyesine getirene kadar. Milletin önüne ket vuranları, irademizi gasp edenleri bulup cezalandırıncaya kadar meydanlara devam ediyoruz. Yorulmak yok." dedi.

Türkiye'nin tarihi bir mücadele verdiğine işaret eden Aydın, 15 Temmuz 2016'nın tarihe altın harflerle yazılacağını kaydetti.

Türkiye'nin, bu tarihe kadar çokça darbeye maruz kaldığını hatırlatan Aydın, şunları ifade etti:

"Geçmişte yapıldı darbeler. 1950'den bu tarihe, 16 kez bu ülkede darbe kalkışması olmuş. Bunların bir kısmı başarılı olmuş, bir kısmı akim kalmış. Bu 17'ncisi. Ve her darbeden sonra bu millet yine o darbecilerin kurallarına göre, kendine yakın olan insanı işbaşına getirmiş ama tekrar bir darbe olmuş. Şundan emin olun, bu sonuncusu olacak. Bir daha bu ülkede bu millet darbeye kalkışanlara asla ve asla prim vermeyecektir. Çünkü geçmişte millet kendine yakın olanları getirdi ama bu sefer kendine yakın olanı değil, bizatihi kendinden olanı, milletin adamı, Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı getirdi. Başka bir yerden güç alan değil, hakka inanan, halka güvenen biridir o. Milletinden başkasına da kesinlikle ram olmayan biri. İçimizdeki bu çürük fitne fesatları temizleyene kadar hep birlikte yol yürümeye devam diyoruz ve ikinci bir emre kadar meydanlarda kalmaya devam ediyoruz."

- "Biz Türkiye'yiz, vatan hepimizin"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Türk milletinin, egemenlik haklarına tasallut etmeye yeltenen FETÖ mensuplarına karşı destan yazdığını belirtti.

Türkiye'nin düşmanlarının şaşkına döndüğünü, Türkiye'yi sevenlerin de gurur duyduğunu dile getiren Yazıcı, "Biz Türkiye'yiz, vatan hepimizin. 780 bin kilometrekare vatan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşınındır. Bayrak hepimizin, dünyanın en güzel bayrağı. Biz buyuz. Yeri geldiğinde, sandıkta iktidarı ölçer, biçer değişimi siz yaparsınız. Silahla iktidar değişikliği asla olmaz." ifadesini kullandı.

FETÖ'nün hedefinin sadece iktidar değişikliği olmadığına, Türkiye'nin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğuna dikkati çeken Yazıcı, şöyle konuştu:

"Bunlar, bizim en kutsal kelimelerimizi kirletti. 'İmam' dediler adamlarına. 'Abla' dedi görevli militanlarına. 'Abi' dedi erkek görevli militanlarına. 'Himmet', 'hizmet' dedi, birçok insanımızı kandırdı. Bunlar gerçekten çok alçak. Pensilvanya'daki o zat, hiç utanmadan, arlanmadan bu kadar açık kanıt varken kendini sıyırmaya çalışıyor. Sıyırması asla mümkün değil. Zaten vicdanlar mahkum etmiş, onu yok sayıyor."

- "İkinci bir emre kadar devam edeceğiz"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, 15 Temmuz gecesi, asker kılığına girmiş birtakım hainlerin, ülkenin başkomutanını, milletin gözbebeğini haince katletme girişimine milletin izin vermediğini vurguladı.

"Onlar bir hesap yaptılar, Allah'ın da milletin de bir hesabı vardı." ifadesini kullanan Ataş, şöyle konuştu:

"14 yıldır yılmadan, yıkılmadan başkomutanlarına, bu ülkenin ortak değerine, vatanına, milletine sahip çıkma duruşunu sergileyen milletimize şükranlarımızı sunuyoruz. Şu meydanlarda her siyasi görüşten, her düşünceden arkadaşlarımız var. Bizi, millet yapan kavramların altında birleştiren Allah'a hamd ediyoruz. Birbirimize kenetlenmek suretiyle bu ülkenin üzerinde, Başkomutanımızın nezdinde hesap yapanların hesaplarını boşa çıkarmaya bundan sonraki duruşumuzla da ikinci bir emre kadar devam edeceğiz."

- "Fetöşistler, Başkomutanımızın hayatına kast etti"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, 15 Temmuz gecesi Türkiye'nin çökertilmek istendiğine işaret etti.

Türkiye düşmanlarının, PKK ve DAEŞ başta olmak üzere terör örgütleriyle mücadelenin sürdüğü bir dönemde Türkiye'yi çökertmek istediğine dikkati çeken Eker, "Bunlar, hain Fetöşistler, o gece, Başkomutanımızın, Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın hayatına kast ettiler ama Allah izin vermedi. Millet onun görüntüsünü görünce, talimatını alınca sokaklara, meydanlara döküldü. Tankların önüne siper oldu. Helikopterlerden açılan ateşlere, kurşunlara göğsünü siper etti ve bombalara karşı direndi. Bu hain Fetöşistlerin emellerine ulaşmasına fırsat vermedi." değerlendirmesinde bulundu.

- "Bu iş yürekle oluyor"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan da demokrasi nöbeti tutan vatandaşları selamlayarak, "15 Temmuz 2016, hepimiz için çok uzun, başlangıcı çok karanlık bir geceydi ama çok şükür o gece meydanda yiğit kadınlar, gençler vardı." dedi.

Milletin, hem Türkiye'ye hem de dünyaya büyük bir mesaj verdiğini belirten Kaaraslan, "Biz aslında şunu gösterdik, bu iş ne tankla ne tüfekle oluyor. Bu iş yürekle oluyor. Bunu gösterdik. Bu büyük mücadeleyi biz milletçe, hep birlikte verdik. Bundan sonra artık bu tür karanlık emelleri olanlar belli ki bizi akıllarından bile geçiremeyecekler." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :