FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Kültür AŞ Genel Müdürü Kütük:- "Bu vatanın özüyle barışık olan kültür sanat elemanları, bir bakıma bu direnişten memnunlar ve nöbete iştirak ediyorlar. Öz kimliğinden, öz benliğinden ve öz kültüründen kopuk insanların da bunun dışında kalması normaldir"

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür AŞ çalışanları, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini kınamak için İBB'nin Saraçhane'deki binası önünde toplandı.

Kültür AŞ Genel Müdürü Nevzat Kütük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz ihanetinden sonra milletin zaferinin devamını sağlamak için nöbette olduklarını dile getirdi.

Demokrasi nöbetinin, Türk halkının, tarih boyunca gösterdiği kahramanlıkların son örneği olduğunu belirten Kütük, "Bir daha böyle bir ihaneti yaşamamak için bize verilen görevleri, bütün personel arkadaşlarımızla, en iyi şekilde yapmanın gayreti içerisindeyiz. Bu kadar kalabalık, halka saygısızlık yapanlara karşı halkın gerçek iradesinin bir yansımasıdır. Dünyada böylesine darbelere karşı çıkabilen ender milletlerden biri, Türk milletidir. Bu nöbet, Başkomutanımız 'Evlerinize dönün' deyinceye kadar devam edecek." ifadelerini kullandı.

Nevzat Kütük, halkın kendi mizacının gereğini yerine getirdiğini aktararak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu vatanın özüyle barışık olan kültür sanat elemanları, bir bakıma bu direnişten memnunlar ve nöbete iştirak ediyorlar. Öz kimliğinden, öz benliğinden ve öz kültüründen kopuk insanların da bunun dışında kalması normaldir. Zamanla onlar da alışacaktır ve kendi benliklerine döneceklerdir diye ümit ediyoruz. Herkes vicdanının gereğini yapıyor."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :