FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Atatürk Havalimanı'nda tankın önüne yatan Doğan:- "Yüz binlerce insanın o an tankın önüne kendini atabileceğini gördüm. Yüz binlerce insan ölmesin diye orada canımı verip ölmek istedim"- Samsun Valisi Şahin:- "Türkiye ikinci bir Milli Mücadele yaşıyor. 15

SAMSUN (AA) - Atatürk Havalimanı'nda tankın önüne yatan Metin Doğan, Samsunlularla "demokrasi nöbeti" tuttu.

Samsun'da vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine karşı "demokrasi nöbetine" devam ediyor. AK Parti Samsun İl Başkanlığının davetlisi olarak kente gelen Metin Doğan da vatandaşlarla birlikte darbe girişimine tepki gösterdi.

Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan platformun üzerinden halkı selamlayan ve vatandaşların sorularını yanıtlayan Doğan, darbecilerin planlarının bittiğini sanmadığını, bunun için "Bitti" denilene kadar meydanları bırakmayacaklarını söyledi.

15 Temmuz akşamı yaşadıklarını anlatan Doğan, "Tank hareket etmeye başlamıştı, ben duruyordum. Zaten tanktan beni göremiyorlardı. Belki Allah sizlerle konuşabilmek adına canımı bağışladı, yoksa orada ölümle şaka yapılmazdı. Kesin ölecektim ben o gözle bakıyordum. Yüz binlerce insanın o an tankın önüne kendini atabileceğini gördüm. Yüz binlerce insan ölmesin diye orada canımı verip ölmek istedim." dedi.

İnsanların en büyük zenginliğinin vicdan olduğunu vurgulayan Doğan, "Bunu yaparken de hayatımın hiçbir anında vicdanımı yanımdan ayırmadım. Allah bana öyle bir ödül verdi ki vicdanının sesine kulak veren insanların sevgilisi oldum." diye konuştu.

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun İl Jandarma Komutanı'nın darbe girişiminin yaşandığında kendisini arayarak 'Emrinizdeyiz' dediğini hatırlatarak, şöyle konuştu.

"Böyle askerlerimiz olduğu sürece o çapulculara meydan bırakılmayacak. Aslında Türkiye ikinci bir Milli Mücadele yaşıyor. 15 Temmuz ikinci Kurtuluş Savaşımız. Samsun bunun için önemli. Asker üniformasını çalıp bu ülkenin insanına, bu millete, bu bayrağa ve bayrak taşıyanlara mermi sıkanlara yazıklar olsun."

Samsun İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Yaşin de yeminine sadık kaldığını ifade ederek, "İradesini başkalarına teslim etmiş ve vatandaşına silah sıkacak şerefsizlerle bizi aynı kefeye koymadığınız için size minnettarım. Bizler devletimize ve milletimizin iradesine her zaman saygılı insanlarız. Ben buraya üniformam ile gelirken halkımdan hiçbir şüphe olmadan, şahsıma ve üniformama herhangi bir sıkıntı olmayacağını bildiğim için güvenle geldim. Emrinizdeyiz ve irademize saygılıyız." ifadesini kullandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :