FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Kayseri, Kırıkkale ve Nevşehir'de FETÖ'nün darbe girişimi protesto edildi

KAYSERİ (AA) - Kayseri, Kırıkkale ve Nevşehir'de meydanlarda toplanan vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

Kayseri'de FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösteren binlerce vatandaş, bugün de meydanları boş bırakmadı.

Ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'na akın eden vatandaşlar, marşlar ve şarkılar okudu, ilahilere eşlik etti.

Sanatçı Murat Kekilli de "15 Temmuz Marşı" eserini seslendirdi.

Milletle beraber nöbet tutmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Kekilli, milletin önünde hiç bir illegal yapının duramayacağını söyledi.

- Kırıkkale

Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı'nı akşam saatlerinden itibaren dolduran vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla demokrasi nöbetine devam etti.

İl Müftülüğü tarafından görevlendirilen din görevlileri, Kur'an-ı Kerim okuyarak, dua etti.

Öte yandan Bahşılı ve Keskin ilçelerinde de binlerce vatandaş, FETÖ'nün darbe girişimine tepki göstermek için meydanlarda toplandı.

- Nevşehir

FETÖ'nün darbe girişimini protesto eden vatandaşlar, Diriliş Meydanı'nda bir araya geldi.

Ellerinde Türk bayraklarıyla meydanda demokrasi nöbeti tutan kalabalık, "Dik dur eğilme, bu millet seninle" ve "Darbeciler halka hesap verecek" şeklinde sloganlar attı.

Sanatçı Uğur Işılak da meydana kurulan platformda sahneye çıkarak konser verdi.

Sanatçı Işılak ile sahneye çıkan Vali İlhami Aktaş, Belediye Başkanı Hasan Ünver, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver birlikte "Dombra" adlı şarkıyı seslendirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :