FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Kırklareli'nde vatandaşların "demokrasi nöbeti" devam ediyor

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli'nde vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından "demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor.

Vilayet Meydanı'ndaki "demokrasi nöbeti"nde vatandaşlar, ellerinde bayraklarla "Recep Tayyip Erdoğan", ''Darbeye hayır" ve ''Kırklareli burada darbeciler nerede'' şeklinde sloganlar attı.

Kırklareli Valisi Esengül Civelek, İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay ve AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler de meydana gelerek, vatandaşları selamladı.

Çiler, burada yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Meydanları boş bırakmayın" sözü üzerine demokrasi nöbetlerinin devam ettiğini söyledi.

Türkiye'nin büyük ve güçlü bir devlet olduğunu vurgulayan Çiler, bir grup hainin kalkışmasıyla dünyada söz sahibi olan Türkiye'nin yıkılamayacağını belirtti.

Vatandaşların ülkedeki istikrarın devam etmesi için 14 gündür meydanlarda nöbette olduklarını ifade eden Çiler, hainlere karşı omuz omuza olduklarını kaydetti.

Çiler, 7'sinden 70'ine, erkeğinden kadınına kadar herkesin ülkenin geleceğine sahip çıktığını aktararak, demokrasi nöbetlerine destek verenlere teşekkür etti.

- "Darbe girişimiyle korktuk ama çok şükür ki atlattık"

Vilayet Meydanı'nda 14 gündür gerçekleştirilen demokrasi nöbetlerine katılarak Türk bayrağı sallayan Binnur Dalgıç, darbe girişiminde bulunan hainlere karşı sabahın ilk saatlerine kadar nöbet tutuyor.

Dalgıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatan ve ülke sevgisi için meydanlarda olduğunu anlattı.

Darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Türk milletinin rahat nefes aldığını belirten Dalgıç, şöyle konuştu:

"Darbe girişimi gecesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'sokaklara çıkın' çağrısı üzerine sokağa çıktım. Vatan ve ülke sevgisiyle her akşam sokaklarda, tepkimizi sürdürüyoruz. Darbe girişimi gecesi çok duygulandık, üzüldük. Hepsi bir aradaydı. Tabi ki korktuk. Çok şükür ki atlattık. Şehit ve gazilerimizin hepsine üzülüyorum. Askerimiz de bizim, polisimiz de bizim, şehidimiz de bizim. Allah hepsine rahmet eylesin."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :