FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

İstanbul'da şehit düşen 7 vatandaş, Esenler Dörtyol Meydanı'nda düzenlenen programda anıldı

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının darbe girişimi sırasında İstanbul'da şehit düşen 7 vatandaş, Esenler'de anıldı.

Esenler Belediyesi tarafından Dörtyol Meydanı'nda düzenlenen programda, şehitler için mevlit okutuldu.

Belediye Başkanı Tevfik Göksu, gazetecilere yaptığı açıklamada, darbe gecesi yaşanan olaylarda Esenler'de 10 vatandaşın şehit olduğunu ve 33 kişinin yaralandığını belirtti.

Bugün hem demokrasi nöbetine devam etmek hem de şehitleri anmak için bir araya geldiklerini anlatan Göksu, şehitlere rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Esenler'de 2 kışla bulunması nedeniyle darbe teşebbüsünün daha fazla hissedildiğini ifade eden Göksu, "Bu kışlalardan çıkmaya çalışan tankları haber alır almaz yolları kapamamız ve aldığımız tedbirler olmasaydı çok daha büyük facialar yaşanabilirdi." diye konuştu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü önündeki darbeci askerlere karşı tepki göstermek için sokağa çıkan ve açılan ateş sonucu şehit olan Prof. Dr. İlhan Varank'ın babası Ali Haydar Varank da anma programına katıldı.

Oğlunun şehadet haberini memleketi Trabzon'un Of ilçesinde aldığını anlatan Ali Haydar Varank, "Bana hastanede olduğunu söylediler meğerse ölmüş. En son saat 23.00'te telefonla görüştük. 'Baba ben seni arayacağım.' dedi. O gidiş gitti. İlhan bulunmayan bir evlattı. Her zaman benimle ilgilenirdi." diyerek duygularını dile getirdi.

İçinde bulunduğu otomobilin üzerinden tank geçmesi sonucu Bayrampaşa'da şehit olan Muhammed Ali Aksu'nun annesi Ezine Aksu ise oğlunun sakalı ve cübbeli olması yüzünden şehit edildiğini söyledi. Bu vahşeti işleyen askerlerin idam edilmesini isteyen Ezine Aksu, "Benim oğlumu sakallı-cübbeli diye ezen askerin asılmasını istiyorum. Çünkü içim yanıyor." dedi.

Program, vatandaşlara pilav ve ayran dağıtılmasıyla son buldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :