FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde, FETÖ'nün darbe girişimi protesto edildi- Kaymakam Güntepe:- "Beytüşşebap halkı bugün burada darbeye karşı dimdik ayakta"

ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde toplanan vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etmek amacıyla yürüyüş yaptı.

İlçe Alay Komutanlığı önünde toplanan, aralarında Jirki ve Mamğuran aşireti liderleri ve mensuplarının bulunduğu grup, ellerinde Türk bayraklarıyla FETÖ aleyhine slogan atarak hükümet konağı önüne kadar yürüdü.

Burada "Türk Kürt kardeştir, FETÖ'cüler kalleştir", " Vur Vur inlesin FETÖ'cüler dinlesin" sloganları atan vatandaşlar, "Milletin iradesi egemen olacak", "Demokrasiye saygı", "Darbeye hayır" ve "Siz bu halkı fazla hafife aldınız" dövizleri taşıdıkları görüldü.

Kaymakam Kadir Güntepe, vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, 15 Temmuz günü Türk Silahlı Kuvvetleri içerisine yuvalanmış ihanetçilerin darbe girişimine karşı vatandaşların dimdik durduğunu söyledi.

Demokrasiye sahip çıkan ilçe halkını kutlayan Güntepe, "Hain darbe teşebbüsünde bulunanlara vatandaşlarımız canı pahasına direnmiştir. Hayatını kaybeden şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Yaralılarımıza Allah acil şifalar versin. Tek millet, tek devlet, tek bayrak diyerek vatanımızı koruyacağız. Beytüşşebap halkı bugün burada darbeye karşı dimdik ayakta" diye konuştu.

Jirki aşiretinden Tahir Adıyaman da her zaman olduğu gibi iyi günde kötü günde devletin yanında yer aldıklarını ve bunda sonra da yer almaya devam edeceklerini söyledi.

Darbe girişimini kınayan Adıyaman, "Otuz yıldır devletle beraber hareket ediyoruz. Devlet bize ne derse biz devletimizin emrindeyiz. Biz bu devlet için hem PKK ile hem FETÖ ile mücadele yapacağız. Ölüme kadar biz devlet yanlısıyız." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :