FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Arap dünyasının önde gelen düşünürlerinden Bişri, Türk halkının demokrasiye sıkı sıkıya sarılarak askeri darbeye karşı durduğunu belirtti

KAHİRE (AA) - Mısırlı tarihçi ve düşünür Tarık el-Bişri, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi karşısında Türk halkının demokrasiye sonuna kadar sahip çıktığını söyledi.

Arap coğrafyasının önde gelen düşünürlerinden Bişri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk halkının 15 Temmuz gecesi demokrasiye sıkı sıkıya sarılarak askeri darbeye karşı durduğunu belirtti.

Demokratik sistem dışında ilerlemenin mümkün olmadığını vurgulayan Bişri, "Bir ülkede gerçek anlamda reform ve ilerlemenin kalıcı olmasının garantisi demokrasidir. Benim pusulam demokrasiden yana ve iyileştirmeler de ancak demokrasiyle tayin edilmeli." dedi.

Bişri, demokrasi dışına çıkıldığında hiçbir çabanın halka fayda getirmediğini, Arap ülkelerinde son yüzyılda yaşananların bunun kanıtı olduğunu kaydetti.

Mısırlı düşünür, "Halkın yaşadıklarını dile getirmek için toplumsal hareketler önemli, hatta doğru ile yanlışı ayırmanın gerçek ölçüsü de budur. Önemli olan demokrasiyi benimsemesi ve korumaya almasıdır." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :