FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Giresun, Bayburt, Gümüşhane ve Artvin'de FETÖ'nün darbe girişimi protesto edildi

GİRESUN (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi, Giresun, Bayburt, Gümüşhane ve Artvin'de protesto edildi.

Giresun'da Atatürk Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla FETÖ'nün darbe girişimini protesto etmeyi sürdürdü. Bazı dernek ve sivil toplum kuruluşları üyeleri ise meydana kurdukları çadırlarda demokrasi nöbetine destek verdi.

Memur Sen'e bağlı Sağlık Sen Giresun Şubesi tarafından düzenlenen basın açıklamasıyla darbe girişimi kınandı. Sağlık Sen Giresun Şube Başkanı Kerim Süral, 15 Temmuz akşamı FETÖ'nün gerçekleştirmek istediği darbe girişimini lanetlediklerini söyledi.

Süral, darbe girişiminin ilk saatlerinden itibaren meydanlara akın eden Türk milletinin direnişi sayesinde başarıya ulaşılamadığını vurgulayarak, "15 Temmuz akşamı gerçekleştirilmek istenen kanlı darbe girişimi, milletin iradesiyle başarısızlıkla sonuçlandırıldı. Bu kalkışmaya direniş gösteren milletimiz dünyada eşi benzeri olmayan bir destan yazmıştır." dedi.

Giresun Kahveciler ve Otelciler Odasınca da vatandaşlara tavuk döner ve ayran ikramlarında bulunuldu. Oda başkanı Ercan Ayhan, "Giresunlular olarak günlerdir meydanda Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine nöbet bekliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız isteyene kadar da evlerimize gitmeyecek, meydanlarda bulunmaya devam edeceğiz. Oda olarak Atatürk Meydanı'nda nöbet bekleyen halkımıza katkıda bulunmak üzere stant kurarak ikramda bulunuyoruz." diye konuştu.

- Bayburt

Bayburt Valiliği önünde ellerinde Türk bayraklarıyla bir araya gelen vatandaşlar, demokrasi nöbetini sürdürdü. Vatandaşlar, marşlar ve çeşitli müzikler eşliğinde darbe girişimine karşı bekleyişine devam etti.

Bayburt Belediyesi ile bazı sivil toplum kuruluşları, yiyecek ve içecek ikramında bulundu.

- Gümüşhane

Gümüşhane'de FETÖ'nün darbe girişimine tepki dolayısıyla başlatılan demokrasi nöbeti devam ediyor.

Atatürk Caddesi'nde gerçekleştirilen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra din görevlileri, Kur'an-ı Kerim ve dualar okudu. Vatandaşlar, darbe girişimine ilişkin slayt gösterisi izledi.

- Artvin

Artvin'de ellerinde Türk bayraklarıyla Valilik önünde toplanan vatandaşlar, "Recep Tayyip Erdoğan" ve "dik dur eğilme, bu millet seninle" sloganları attı.

Artvin Belediyesince vatandaşlara aşure ve döner ikramında bulunuldu. Artvin Valisi Muhterem İnce ile Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe de demokrasi nöbetine katılanlarla bir süre sohbet ederek, onlara aşure ve döner ikramında bulundu.

Borçka Camili bölgesinde yaşayan İsrafil Yavuz, bölgeden getirdiği kardan helva yaparak burada vatandaşlara ikram etti.

Valisi Muhterem İnce, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Temmuz gecesi millete karşı yapılmış bir darbe girişiminden sonra milletin bu meydanda toplandığını belirtti.

Tüm ülkede olduğu gibi Artvin'de de darbenin püskürtüldüğünü ve engellediğini anlatan İnce, "13 gündür milletimizle birlikte nöbetteyiz. Demokrasimize sahip çıkıyoruz. Darbelere 'hayır' diyoruz. Milli iradeye sahip çıkıyoruz." ifadelerini kullandı. Alanda vatandaşlara ikramlarda bulunulduğunu aktaran İnce, şöyle devam etti:

"Bu demokrasi nöbetimizin 13'üncü gününde Borçka Camili bölgesinden bir vatandaşımız nöbette olan milletimize bir sürpriz yaptı. Atalarımızdan günümüze kadar süre gelen tamamen doğal kardan yapılmış olan, içerisinde tereyağ ve organik baldan kar helvası yaparak burada bizlere ve milletimize ikram etti. Arkadaşımıza çok teşekkür ediyoruz. Artvin işte bu ürünleri gibi doğal olan Artvin insanıyla da doğal. Burada gerçekten insanlar arasında çok güzel ilişkiler var. Kardeşlik, birlik ve beraberlik var. Biz bu doğal yaşamı hem insanlarda hem de ürünlerinde devam etmesini arzu ediyoruz.”

Valilik olarak başlatılan bayrak kampanyasına vatandaşların büyük ilgi göstermesinden duyduğu memnuniyeti de dile getiren Vali İnce, "Bayrağımız bizlerin birliğimizin, beraberliğimizin ve milletimizin en başta gelen sembolüdür." dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :