FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Muş'ta, vatandaşların demokrasi nöbeti devam ediyor

MUŞ (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Muş'ta vatandaşların demokrasi nöbeti devam ediyor.

Belediye Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, tekbirler ve sloganlar eşliğinde darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbetini sürdürdü.

Meydandaki programın ardından dev Türk bayrağı açarak valilik önüne kadar yürüyüş yapan vatandaşlar, burada demokrasi nöbetine devam etti.

Demokrasi nöbetine katılan vatandaşlardan Şükran Altıok, AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbecilerin idam edilmesini istediğini belirtti.

Altıok, "Türkiye uyuyan bir aslandır ve o aslan uyandı. Bu topraklar için Çanakkale'den bugüne kadar binlerce can feda edildi. Asla Türkiye'yi kafirlere teslim etmeyeceğiz. Cumhurbaşkanımız ne zaman evinize gidin derse o zaman gideceğiz. Canımızla, kanımızla, imanımızla, çocuklarımızla sabahlara kadar buradayım. Cumhurbaşkanımıza canımız feda. Onu canımızdan çok seviyoruz. Arkasındayız." dedi.

Yusuf Kenan Atılgan ise FETÖ terör örgütünün bu milletin, yıllarca çocuklarına öğrettiği inanç sistemiyle oynadığını ifade etti.

FETÖ'nün, halkın en güvendiği kurumlar olan başta Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet teşkilatı olmak üzere bütün güvenlik teşkilatlarına sistemli bir şekilde adamlarını yerleştirerek tabandan tavana kadar bütün teşkilatların yapısıyla oynamak suretiyle hedeflerini gerçekleştirmeye teşebbüs ettiğini vurgulayan Atılgan, şunları kaydetti:

"Halkın değerleriyle oynadı. Yahudilerle iş birliği ve dostluk anlaşmaları imzaladı. Onların hoşuna gidecek işler yaptı. Türkiye'de ve dünyada İslami yapıların hiçbirisiyle bugüne kadar dost olamadı. Bank Asya davasında bütün örgüt elemanlarını bankaların önüne toplayarak sabahlara kadar dualar ettirdi. Recep Tayyip Erdoğan için bu milletin gönlünde taht kurmuş reis için müntesiplerine kahhariyeler okuttu. Yahudi çocukları için ağlarken Filistinli çocuklar için bir damla gözyaşı dökmedi. Hiçbir zaman bu halkın ve Müslümanların içerisinde yer almadı. Ne zaman ki bu ülkede İslami camialar bir araya gelecek olsa içlerinde hiçbir zaman FETÖ terör örgütünü göremedik."

Darbe girişimini ilk duydukları andan itibaren sokaklarda olduklarını aktaran Ercihan Ülger ise "Vatanını, milletini seven binlerce milyonlarca halkımız çıktı tankın önüne atladı. Bu darbe kalkışmasını kabul etmiyoruz. Cumhurbaşkanımız ne zaman evlere girin derse o zaman evlere gireriz. Sabahlara kadar biz bunun bekçiliğini yapacağız inşallah. FETÖ yıllardır bütün argümanları kullanarak insanlarımıza zulmetti" şeklinde konuştu.

İnan Sur da meydanlarda bir arada olanların, halkın sıkıntı anında bir arada olma gücünü gösterdiğini belirterek, "Darbecileri uzun yıllar gördük, yaşadık. Türkiye'deki halklar Kürt'üyle, Türk'üyle tüm halklarıyla darbecileri hakikaten gömdü. Bu başkaldırının sonucu zaferdir inşallah." ifadelerini kullandı.







AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :