FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Müezzinoğlu:- "Milletçe verilen bir bağımsızlık, demokrasi mücadelesiydi. Bu demokrasi mücadelesinde hainler kaybetti, büyük Türk milleti kazandı"

TEKİRDAĞ (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Milletçe verilen bir bağımsızlık, demokrasi mücadelesiydi. Bu demokrasi mücadelesinde hainler kaybetti, büyük Türk milleti kazandı." dedi.

Müezzinoğlu, Tekirdağ'da FETÖ'nün darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti"ni sürdüren vatandaşlara telefon bağlantısı aracılığıyla seslendi.

Türkiye'de 15 Temmuz'dan bugüne kadar demokrasi destanı ortaya koyanların vatandaşların kendisi olduğunu belirten Müezzinoğlu, milletçe topyekun bağımsızlık mücadelesi verdiklerini söyledi.

Müezzinoğlu, ay yıldızlı bayrak altında istiklal ve istikbale sahip çıkma mücadelesi, dosta güven, düşmana korku salan mücadeleyi milletçe verdiklerini vurgulayarak, bu milletin önüne hangi kalleş, hain çıkarsa çıksın bedelini ödeyeceklerini dile getirdi.

Türk milletinin, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vasiyet olarak bıraktığı muasır medeniyetler seviyesinin üzerindeki hedefe mutlaka yürüyeceğine dikkati çeken Müezzinoğlu, "Bundan dış güçler, farklı ülkeler rahatsız olabilir. Bunlar içimizde bazı hainleri maşa olarak kullanabilir. O maşaları da kırmasını ve dünyadaki o organizasyonları yapanlara, o milletlere de bu milletin asaletini, cesaretini, ferasetini gösterdik, göstermeye devam ederiz." diye konuştu.

Darbe girişimi gecesi bir Çanakkale, Dumlupınar ve Sakarya ruhunun yaşandığını ifade eden Müzzenioğlu, şunları söyledi:

"Geçtiğimiz günlerde bu ruhu milletçe yaşadık ve yaşattık. Şimdi büyük bir millet, devlet olmanın zorlukları var. Bu zorlukları aşabilmenin temel dinamiği de birlik ve beraberliktir. O akşam şunu gördük, Türkiye'nin her köşesinden, her bölgesinden insanlarımız bu milletin kaderine, geleceğine sahip çıktı. Farklı siyasi görüşe sahipler, farklı yaşam tarzında olanlar da o meydanlardaydı. Milletçe verilen bir bağımsızlık, demokrasi mücadelesiydi. Bu demokrasi mücadelesinde hainler kaybetti, büyük Türk milleti kazandı."

Valilik önünde toplanan vatandaşlar, bayraklarla "Darbeye karşı omuz omuza", "Recep Tayyip Erdoğan", "Paralel hainler hesap verecek", "Millete kalkan eller kırılsın" sloganları attı.

Darbe girişimine karşı koyarken şehit olanlar ve yaralananlar için dua eden vatandaşlar, tekbirlerle "demokrasi nöbeti"ni sürdürdü.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :