FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Başpehlivan Kara: - "Biz vatan için, bayrak için ve namus için canımızı feda ederiz. Allah bu millete bir daha böyle acılar göstermesin"- "Milli iradenin başı olan Reisicumhurumuzu Allah'ın izniyle tüm dünya bir araya gelse kimseye yedirtmeyeceğiz. Cumhur

ORDU (AA) - 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Recep Kara, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Biz vatan için, bayrak için ve namus için canımızı feda ederiz. Allah bu millete bir daha böyle acılar göstermesin." dedi.

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından Ordu'da vatandaşların başlattığı demokrasi nöbeti sürüyor. Etkinlikler kapsamında Ordu Büyükşehir Belediyesince Altınordu ilçesinde mehteran gösterisi eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

Sırrıpaşa Caddesi'nde başlayan ve Büyükşehir Belediyesi önünde sona eren yürüyüşe Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Recep Kara, Büyükşehir Belediyesi önünde yaptığı konuşmada, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimini millet olarak asla unutmayacaklarını söyledi.

15 Temmuz gecesinde milletin verdiği mücadelenin tarihe altın harflerle yazıldığını vurgulayan Kara, "15 Temmuz gecesi bu millet birlik ve beraberliğiyle vatanını ve devletini kurtarmış, 15 Temmuz gecesinin sabahında da herkes işine gitmiştir. Biz öyle bir milletiz ki 100 yıl evvel Çanakkale'deki ruh, 15 Temmuz gecesi tekrar tecelli etmiştir. Vatanı için, bu bayrak için tankın, topun karşısına vücudunu siper ederek şehit olan vatan evlatlarına Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun." diye konuştu.

Kara, er meydanının yiğitleri olarak er meydanlarında güreş tuttuklarını anımsatarak, "Ama mevzu vatan olduğu zaman 15 Temmuz akşamı tüm vatandaşlarımızın sergilemiş olduğu gayret gibi bizler de vücudumuzu siper ederiz çünkü bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak uğrunda ölen varsa vatandır. Biz vatan için, bayrak için ve namus için canımızı feda ederiz. Allah bu millete bir daha böyle acılar göstermesin. Allah bu milletin yardımcısı olsun. Allah Türk milletini ömür boyu korusun ve yüceltsin." ifadelerini kullandı.

"Tüm Müslüman coğrafyasının tek umudu Türkiyedir" diyen Kara, "Eğer bu Türkiye'nin başına bir sıkıntı gelirse bizim gidecek hiçbir yerimiz yok. Biz çocuğuyla, yaşlısıyla, genciyle hep beraber biriz, birlikte Türkiye'yiz. Biz birlikte olduğumuz sürece bizi kimse yıkamayacak. O zaman milli iradenin başı olan Reisicumhurumuzu Allah'ın izniyle tüm dünya bir araya gelse kimseye yedirtmeyeceğiz. Cumhurbaşkanımız, 'Artık bu iş tamam' diyene kadar meydanları da bırakmayacağız." değerlerdirmesinde bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz da Başpehlivan Kara'ya memleketi Ordu'ya gelerek demokrasi nöbetine katıldığı için teşekkür etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :