FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

İMKANDER Gaziantep Şube Başkanı Gökdere:-"Allah'a hamdolsun ki bu ülkenin başında dirayetli ve dik duran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan var. Bu millete manevi bir güç verdi"

GAZİANTEP (AA) - İnsanı Müdafaa ve Kardeşlik Derneği (İMKANDER) Gaziantep Şube Başkanı Said Gökdere, "Allah'a hamd olsun ki bu ülkenin başında dirayetli ve dik duran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan var. Bu millete manevi bir güç verdi." dedi.

Gökdere, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında yaşananlar nedeniyle Türkiye'nin Suriye'ye benzemesinden korktuklarını belirtti.

Vatandaşın verdiği vergilerle alınan ağır silahların vatandaşa çevrilmesinin kabul edilemeyeceğini vurgulayan Gökdere, şöyle konuştu:

"Bugün benim verdiğim vergilerle alınan tank, uçak ve diğer ağır silahların namluları bize mi çevrilmeliydi? Bunlar bunun için mi alındı? Allah'a hamdolsun ki bu ülkenin başında dirayetli ve dik duran Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan var. Bu millete manevi bir güç verdi. Onun televizyonlardan vatandaşı sokağa çağırması üzerine ailelerimizle helalleştik çünkü bizi neyin beklediğini bilmiyorduk. Elimizde silahımız da yoktu. Bir tek yüreğimiz ve dualarımız vardı. O şekilde yollara çıktık."

FETÖ ve uzantılarına karşı nefretle her gün dimdik ayakta ve meydanlarda olacaklarını söyleyen Gökdere, Türk milletinin diğer milletlere benzemediğini, mesele vatansa geri kalan her şeyin teferruat olduğunu ifade etti.

FETÖ'cülerin hain olduğunu, bunu MİT tırları durdurulduğu zaman anladıklarını belirten Gökdere, Rus uçağının düşürülmesinin de bunların oyunu olduğunu kaydetti.

Bunları yapanların Türk askeri olamayacağını dile getiren Gökdere, "Darbe girişimi Halep kentinde yaşananları unutturdu. Müslüman kardeşlerimizin ve sivil toplum kuruluşlarının Halep kentindeki mazlum insanlara yardım elini uzatmasını istiyoruz." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :