FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Muş Valisi Yavuz:- "Bunları devletten katiyen temizleyeceğiz. Her zaman tek vatan, tek devlet, tek millet ve tek bayrak diyoruz. Bu 79 milyon vatan evladının birinci önceliğidir"

MUŞ (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Muş'ta vatandaşların demokrasi nöbeti devam ediyor.

Belediye Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, tekbirler ve sloganlar eşliğinde darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbetini sürdürdü.

Burada catandaşlara hitap eden Muş Valisi Seddar Yavuz, FETÖ'nün Muş'taki tüm kuruluşlarının mal varlığına el konulduğunu belirterek, "Tekrar geri alıyoruz. Bu ne demek. Sizlerin yardımlarıyla yapılmış kurum ve kuruluşları tekrar ait oldukları yerlere iade ediyoruz. O yüzden okulların şu anda mülkiyeti bize geçmiş durumda. Zaten tapusu da İl Özel İdaresine aitti. Dolayısıyla tekrar hazineye iade ettik." diye konuştu.

Muş'ta şu ana kadar 176 kamu görevlisinin FETÖ ile irtibatlı olduğu için açığa alındığını açıklayan Yavuz, "Bunları devletten katiyen temizleyeceğiz. Her zaman tek vatan, tek devlet, tek millet ve tek bayrak diyoruz. Bu 79 milyon vatan evladının birinci önceliğidir ve bu bayrak 79 milyon vatan evladının bayrağıdır." dedi.

Vatandaşlardan OHAL süresinde polis ekiplerince yapılan kontrollerde uygulama noktalarında ekiplere yardımcı olmalarını isteyen Yavuz, şunları kaydetti:

"Şehrin giriş ve çıkışlarında bilindiği gibi uygulama noktalarımız var. Bunu yapmak zorundayız. Keşke bunu yapmak zorunda olmasak. Zaten bundan çok mutlu değilim ama maalesef hepinizin bildiği gibi bu şehrin ortasına kadar bir tonluk bir patlayıcı maddeyi getirdiler. Bunlar gelmesin diye bu hainler fırsat bulmasın diye mecburen güvenlik tedbirlerimizi alıyoruz. Sizden istirhamımız 'dur' ihtarı yapıldığında durun. Geçmeye çalışmayın. Olur ya ehliyetiniz olmayabilir. Belki ehliyetinizin olmaması bir para cezasıdır ama daha üzücü olayların meydana gelmesi için zemin hazırlamayalım. Rica ediyorum. Arkadaşlar 'dur' dediğinde durun, belgelerinizi gösterin ve güvenlik birimlerimize yardımcı olun. Allah rızası için sizden istirham ediyorum."

Meydandaki programın ardından dev Türk bayrağı açarak Valilik önüne kadar yürüyüş yapan vatandaşlar, burada demokrasi nöbetine devam etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :