FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Çubuk ve Akyurt ilçelerinde "demokrasi nöbeti" tutan vatandaşlar, darbe girişimine tepki gösterdi

ANKARA (AA) - Ankara'nın Çubuk ve Akyurt ilçelerinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Çubuk Belediyesi ve AK Parti İlçe Teşkilatı tarafından Atatürk Parkı'nda organize edilen etkinlikte, darbe girişiminde şehit olanlar için Kur'an-ı Kerim okunarak dua edildi.

Ellerindeki Türk bayraklarını sallayan ve slogan atan grup, platformdan çalınan marş ve türkülere eşlik ederek, zaman zaman tekbir getirdi.

Vatandaşlara hitap eden TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, darbe girişiminin başarılı olması durumunda Türkiye'nin bölünmesinin hedeflendiğini söyledi.

İyimaya, 15 Temmuz gecesi TBMM'ye gelen milletvekillerinin, yerleşkeye atılan bombalara rağmen millet adına nöbet tuttuğunu vurguladı.

Milletvekillerinin canlarına kastedilerek millet iradesinin yok edilmeye çalışıldığına dikkati çeken İyimaya, "Darbeyi savan, darbecileri korkutan, önemli bir cesaretin duruşuydu. Allah'ım bu milleti vatansız, bu vatanı da milletsiz bırakma. Darbe kılığında işgal hareketiydi." dedi.

İyimaya, darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturmalar kapsamında gözaltına alınanlar ve tutuklananların adil bir şekilde yargılanacağını anlattı.

Saldırıların ardından gaflet uykusundan uyananlar olduğunu belirten İyimaya, "Burada şu gün, 'kim kusurlu' sorusuna cevap aranması gerektiği bir gün değil, büyük tehlikeyi kısmen atlatmanın şükrünü eda etmemiz gereken bir zamandır." ifadesini kullandı.

Etkinliğe, Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Durmuş Kıran, Belediye Başkanı Tuncay Acehan, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

- Akyurt

Akyurt ilçesinde çok sayıda vatandaş, belediyenin dağıttığı Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak nöbet tuttu.

İlçe Müftüsü Sadullah Beki'nin dua ettirmesinin ardından meydandaki vatandaşlara seslenen AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, milletin birliğinin, bu darbe teşebbüsünden sonra tüm dünyaya çok daha iyi bir şekilde gösterildiğini belirtti.

Bundan sonra hiç kimsenin darbeye teşebbüs dahi edemeyeceğini dile getiren Ceylan, "Bu millet, ne çekmişse darbelerden çekmiştir. 1960 darbesinde Menderes'in asılmasını hiçbir zaman unutmamıştır. Oylarıyla bunun cezasını vermiş ve o düşüncenin mensuplarını her zaman iktidar yapmıştır. Sağduyusuyla 15 Temmuz kalkışmasını durdurarak, tüm dünyaya büyük bir mesaj vermiştir." diye konuştu.

Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ne zaman "meydanlardan çekilin" derse, o zamana kadar demokrasi nöbetini sürdüreceklerini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :