FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Tokat'ta vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine karşı demokrasi nöbetini sürdürüyor- Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın:- "Rozetlerimizi ön plana çıkarmadan, logolarımızı ön plana çıkarmadan bu meydanda nasıl ay yıldızlı bayrağın altında bir araya gelmişsek o

TOKAT (AA) - Tokat'ta vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı demokrasi nöbetine devam ediyor.

Darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın çağrısı üzerine meydanlara çıkan Tokat'taki vatandaşlar, demokrasi nöbetinin 10. gününde Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi.

Nöbete destek veren Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin stresli ve sıkıntılı günlerden geçtiğini söyledi.

15 Temmuz'da karanlık çöktüğünde alçak uçuş yapıldığını ve alçakça saldırıların gerçekleştiğini belirten Yalçın, "Bu milletin birliğine kastederek bizi CIA'ye, MOSSAD'a, uluslararası güçlere, emperyal devletlere ve egemenlere bağlamaya çalıştılar. Hamdolsun, bu millet 60'tan, 70'ten, 80'den, 28 Şubat'tan aldığı dersi bu kez iyi çalışmış olmanın verdiği rahatlıkla Cumhurbaşkanı'nın, Başkomutan'ın sokağa çıkma davetiyle sokağa çıktı. Asıl darbe nasıl yapılırmış bütün yedi düvele gösterdi. Şimdi Avrupa medyası, Arap medyası, Balkanlar, Kafkaslar şu an bu destanı yazıyor. O yüzden bu millete teşekkür gerekir." dedi.

Yalçın, paralel ihanet çetesinin küresel iş birliğiyle yaptığı konsorsiyum çalışmasıyla ülkeyi ipotek altına almaya ve ülkeyi Pensilvanya'ya bağlamaya çalıştıklarını kaydetti.

Türkiye'nin olaya el koyduğunu ve vatandaşın darbeler parantezini kapattığını dile getiren Yalçın, şöyle devam etti:

"Bundan sonra silahlı darbe yapmaya kalkan bir kez değil, bin kez düşünmek zorunda. O defter kapandı. Önümüzde çok önemli bir sınav duruyor. Bu meydanda bulunanlar, bu meydanlarda bulunmayanlarla aramıza ekilmek istenen fitnelerle, tefrikaya asla düşmeyecek şekilde birbirimizi uyarmak durumundayız. Bundan sonraki hamle şu, bu meydanda bulunanları üçe bölmek, dörde bölmek, beşe bölmek sonra içlerinden belli insanları suikastlerle, hiyanetlerle, alçaklıklarla ortadan kaldırıp birbirine takmak, iç kargaşayla Suriye'den daha büyük bir Suriye'yi bu ülke topraklarını getirmek istiyorlar. Asıl darbe demek istediği bu. Laik, anti laik, Kürt, Türk, Laz, Çerkez ve bilumum noktada bizi bölmek istiyorlar. Rozetlerimizi ön plana çıkarmadan, logolarımızı ön plana çıkarmadan bu meydanda nasıl ay yıldızlı bayrağın altında bir araya gelmişsek o bayrakların altında birliğimizi muhafaza etmeye, tahkim etmeye, bu millete operasyona yeltenenlere ders vermeye devam etmeliyiz."



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :