FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Boluspor Kulüp Başkanı Çarıkcı:- "Türk milletinin bu asil davranışı bölgemizdeki diğer ülkelerde de olmuş olsaydı bugün Ortadoğu'daki karışıklıklar, iç savaşlar, darbeler olmazdı"- Bolusporlu futbolcu Santos:- "Bu kadar insanın, vatanını, bayrağını, mille

BOLU (AA) - PTT 1. Lig takımlarından Boluspor'un yöneticileri ve futbolcuları, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki göstermek için Demokrasi meydanında bekleyen vatandaşlarla bir araya geldi.

FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, "Demokrasi meydanı" olarak adlandırılan Belediye Meydanı'nda nöbet tutmaya devam ediyor. Akşam saatlerinde meydanı dolduran vatandaşlar yatsı namazının ardından okunan Kuran'ı Kerim'i dinleyerek dua etti. 15 Temmuz'dan bu yana ara vermeden demokrasi nöbeti tutan Bolululara, Boluspor yönetimi ve futbolcuları da destek verdi.

Demokrasi meydanına gelen Bolusporlu futbolcular ve yönetim kurulu üyeleri, hazırlanan platforma çıkarak vatandaşları selamladı.

Burada bir konuşma yapan Boluspor Kulüp Başkanı Necip Çarıkcı, 15 Temmuz akşamında Türk demokrasisine FETÖ mensuplarınca vurulmak istenilen darbe girişiminin, ülkenin dört bir yanında vatanını, bayrağını seven binlerce memleket sevdalısı sayesinde engellendiğini ifade etti.

Çarıkcı, gözü dönmüş, kendi halkının üzerine kurşun sıkan, halkın uçağıyla bombalar yağdıran, tankıyla kendi insanını ezen hainlere devletten önce halkın dur dediğini belirterek, "Vatandaşlarımız, kendini darbenin önüne kalkan gibi siper etmiştir. Bu cesur girişim emin olun tüm dünya ülkeleri vatandaşları tarafından takdirle karşılanmış, her devlet böyle bir asil millete sahip olmak istemiştir. Türk milletinin bu asil davranışı bölgemizdeki diğer ülkelerde de olmuş olsaydı bugün Ortadoğu'daki karışıklıklar, iç savaşlar, darbeler olmazdı." diye konuştu.

Boluspor teknik direktörü Fuat Çapa ise Türkiye'de yaşanan olayları herkesin çok iyi şekilde takip edebildiğini anlatarak, "Hepimiz neler yaşandığını görüyoruz. Ama buradaki duruşu sadece Avrupa'daki vatandaşlarımız da aynı şekilde gösteriyor. Bu Avrupa'da da çok önemli bir mesaj olarak algılanıyor. Türkiye üzerinde oynanan oyunların Avrupa'da yaşayanların da çok yakından ilgilendirdiğini bilmenizi istiyorum. Zaman zaman burada bulunmaya çalıştık. Sadece konuşarak değil aynı zamanda duruşumuzla da Türk milletinin ne olduğunu çok iyi şekilde gösterdik." dedi.

Boluspor'un Brezilyalı futbolcusu Andre Santos da bir yabancı olarak bu meydanda bulunmanın kendisi için çok önemli olduğuna değinerek, "Buradaki kalabalığı görmek çok güzel. Bu kadar insanın, vatanını, bayrağını, milletini savunuyor olması beni çok etkiliyor. Bizler yabancılar olarak bu durumun yaşanmış olmasından çok üzgünüz." ifadelerini kullandı.

Kendisinin de Brezilya'da böyle bir durum yaşadığını dile getiren Santos, "Sizleri burada ve bu kadar güçlü bir şekilde ülkesini korurken gördüğüm için çok mutluyum. Bizler de geçmişte aynı sorunları yaşamıştık. Burada olmanız bizlere de güç veriyor. Biz yabancılar bazen durumun çok fazla farkında olamıyoruz. Ama bu gücü burada görmek bizi çok rahatlatıyor." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından bazı vatandaşlar, Bolusporlu futbolcularla fotoğraf çektirdi. Daha sonra futbolcular meydandan ayrıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :