FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

TZOB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Gamzeli: "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz'u 'Demokrasi ve Şehitleri Anma Günü' olarak ilan ettiklerini bildirdi. Genel Başkanımız Şemsi Bayraktar'ın da ortak bildirimizde dile getirdiği talebin gerç

ÇANKIRI (AA) - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Çankırı Ziraat Odası Başkanı Nejat Gamzeli, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişi ile ilgili, 15 Temmuz'un "Demokrasi ve Şehitleri Anma Günü" ilan edilmesini büyük memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi.

Gamzeli, yaptığı yazılı açıklamada, FETÖ tarafından 15 Temmuz'da yapılmaya çalışılan darbe girişiminin millet tarafından püskürtülmesinin ardından TZOB olarak, bugünün gelecek nesillerce de unutulmaması için "Demokrasi Şehitlerini Anma ve Milli İrade Günü" ilan edilmesi talebinde bulunduklarını belirtti.

Taleplerinin olumlu karşılanmasının kendilerini çok mutlu ettiğini anlatan Nejat Gamzeli, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz'u 'Demokrasi ve Şehitleri Anma Günü' olarak ilan ettiklerini bildirdi. Genel Başkanımız Şemsi Bayraktar'ın da ortak bildirimizde dile getirdiği talebin gerçekleşmiş olması, inanıyoruz ki bizleri olduğu kadar bütün milletimizi de mutlu etmiştir." ifadesini kullandı.

Gamzeli, 4,5 milyon üyesiyle Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşu olan TZOB'un, darbe girişiminin ilk saatlerinden itibaren tavrını net şekilde ortaya koyarak millet iradesine ve demokrasiye sahip çıktığını vurgulayarak, Genel Başkanları Bayraktar'ın darbe girişimi gecesi teşkilata SMS atarak milli iradenin yanında, darbenin karşısında bulunduklarını bildirdiğini kaydetti.

Nejat Gamzeli, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Genel Başkanımız Şemsi Bayraktar, SMS mesajında, 'Gün, milli iradeye ve demokrasimize sahip çıkma günüdür. Milli iradenin yine ve ancak millet tarafından değiştirilmesi dışında bir müdahaleyi asla kabul etmiyor, milletin iradesi dışında bir irade tanımıyorum' diyerek hiçbir darbe, hiçbir kalkışmanın asla meşru olmadığını, hiçbir şekilde savunulamayacağını belirtmiştir. Bu irade 4,5 milyon çiftçimizin de ortak iradesi olmuştur. Bu mesaj teşkilatımıza güç ve yön vermiştir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :