FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

KTÜ Rektörü Prof. Dr. Baykal:- "Türk milleti, demokrasisine sahip çıkmış ve tüm dünyaya hem asaletini bir kez daha göstermiş hem de ne kadar demokrat bir ruha sahip olduğunu ispat etmiştir"

TRABZON (AA) - Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Türk milletinin demokrasisine sahip çıktığını ve bağrından çıkardığı ordu ve emniyet güçlerinin sağduyusu ile kamu düzenini yeniden tesis ettiğini belirterek, böylece tüm dünyaya hem asaletini bir kez daha gösterdiğini hem de ne kadar demokrat bir ruha sahip olduğunu ispat ettiğini söyledi.

Prof. Dr. Baykal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişimi sırasında Ankara'da bulunduğunu, haberin duyulması üzerine hemen sokaklara çıkarak demokrasi yürüyüşüne katıldığını anlattı.

Aynı akşam Rektör Vekili Prof. Dr. Hikmet Öksüz ile irtibata geçerek üniversite personelini sokaklara davet ettiklerini anımsatan Baykal, "Darbe girişimi gecesi saat 00.22'de tüm personelimizin cep telefonlarına, 'değerli öğretim üyemiz, sizleri demokrasimize sahip çıkmak için şehrimizin meydanına, sesimizi yükselterek duyarlılığımızı ortaya koymaya davet ediyoruz.' mesajı gönderdik." dedi.

Halkın darbe girişimine karşı mücadelesinin dünyaya örnek olduğuna dikkati çeken Baykal, "Türk milleti demokrasisine sahip çıkmış ve bağrından çıkardığı ordu ve emniyet güçlerinin sağduyusu ile kamu düzenini yeniden tesis ederek, tüm dünyaya hem asaletini bir kez daha göstermiş hem de ne kadar demokrat bir ruha sahip olduğunu ispat etmiştir" ifadesini kullandı.

Baykal, KTÜ Senatosu olarak darbe girişimini kınayan karar da yayımladıklarını anımsatarak, demokrasinin yanında yer almaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :