FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

SİVAS (AA) - Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminin engellenmesi dolayısıyla, Şarkışla ilçesinde vatandaşlar tarafından "şükür...

SİVAS (AA) - Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminin engellenmesi dolayısıyla, Şarkışla ilçesinde vatandaşlar tarafından "şükür kurbanı" kesilerek dualar edildi.

Gülsu Meydanında toplanan vatandaşlar 70 şükür kurbanının kesilmesinin ardından ülkenin birlik ve beraberliği için dualar etti. Şarkışla Kaymakamı Akif Pektaş, burada yaptığı konuşmada, demokrasi nöbetine katılan vatandaşlara teşekkür etti. Tüm yurtta olduğu gibi Şarkışla halkının da vatan, bayrak ve ezan için kutlu nöbete destek verdiklerini söyleyen Pektaş, "15 Temmuz akşamı aziz Türk milletinin bağrındaki gücü hesap edemeyen alçakların, mahremiyetimize uzattığı eli hep birlikte kırdık." dedi.

Türkiye'nin tek yürek olarak darbe girişimine hayır dediğine dikkati çeken Pektaş, "İnşallah bu belaların defi için bütün Şarkışlalı kardeşlerimizin katkısıyla 70 kurbanı yüce Allah’a kabul olması niyazıyla kestik. Allah bir daha milletimize böyle kara bir gün yaşatmasın." diye konuştu.

Şarkışla Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz ise demokrasi nöbetine katılan hemşehrilerine teşekkür ederek, “Ne mutlu sizlere ki bugün tarih yazılıyor ve bu tarihi yazan toplumun içerisindesiniz.” ifadelerini kullandı.

Esnaf ve vatandaşların katkılarıyla 70 şükür kurbanı kestiklerini dile getiren Oğuz, şunları kaydetti:

"Üç-beş tane çapulcunun amaçları sadece darbe değil, ülkeyi bölmekti. Allah'a şükürler olsun milletimiz birlik ve beraberlik içerisinde hangi dünya görüşüne sahip olursa olsun, 'ben bu milletin birlik ve beraberliğinden yanayım, ben bu milletin birliğine kastedeceklerin karşısında dimdik ayaktayım' diyen siz milletimin sayesinde engellendi."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :