FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Ordu, Rize, Giresun, Gümüşhane ve Bayburt'ta, vatandaşların demokrasi nöbeti devam ediyor

ORDU (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Ordu, Rize, Giresun, Gümüşhane ve Bayburt'ta vatandaşların başlattığı demokrasi nöbeti sürüyor.

Ordu Büyükşehir Belediye binası önünde toplanan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayrakları ile darbe girişimini protesto etmeyi sürdürdü. Din görevlileri, yaşanan olaylarda hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim okudu ve dua etti.

Belçika'da düzenlen bir programda, şiir okumada dalında birinci olan 8 yaşındaki Esin Çelebi, İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını seslendirdi. Polis kıyafeti giyen çocuklar Kerem Aslan Tezcan ve Buğra Temiz, Çelebi'ye sahnede eşlik etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Ordu'da, darbe girişiminin ardından tüm birimlerin bir araya geldiğini ve oto kontrolün sağlandığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele düzenlenen saldırıyı gerçekleştirenlerden 7'sinin bugün yakalandığını anımsatan Yılmaz, "Asker kıyafeti giyinmiş terörist nerede yakalandı biliyor musunuz? Lağım kuyusunda yakalandı. Sonucuyla özdeşleşen bir alan." dedi.

Demokrasi nöbetine katılan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş ile 92 mahalle muhtarı da sahneye davet edilirken, Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu ise "Son Yarım Asrın Hikayesi" başlıklı sunum gerçekleştirdi.

Demokrasi nöbetine katılanlar arasında Belçika'dan memleketi Ordu'ya gelen 6 kişilik Tezcan ailesi de yer aldı.

Ay-yıldız baskılı tişört giyindiği görülen 4 çocuk babası Rasim Tezcan, Türkiye'de yaşanan darbe girişimine karşı meydanlarda olduklarını söyledi.

Memleketinde çocukları ile demokrasi nöbeti tutmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Tezcan, daima da demokrasi nöbeti tutmaya hazır olduklarını dile getirdi.

Tezcan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a büyük bir sevgi beslediğini vurgulayarak, "Böyle günlerde hep beraber olmamız gerekiyor. İnşallah bugünleri de atlatacağız. FETÖ'ye mensup kişiler huzurumuzu bozuyorlar ama bunun da altından kalkacağız. Cumhurbaşkanımız, 'nöbet bitti' diyene kadar buradayız." dedi.

"Vosvos Ordusu" grubu üyeleri de çeşitli renklerdeki 7 araçla demokrasi nöbetine katıldı. Vatandaşlar, Türk bayraklarıyla süslenen araçlarla fotoğraf çektirdi.

Grup üyelerinden Nevzat Koç, darbe girişiminden sonra siyasi görüş ayrımı yapmadan herkesin bayrağı, ülkenin birlik ve beraberliğini korumak için sokaklara çıktığını söyledi.

- Rize

Rize'de de darbe girişimi, 15 Temmuz Şehitleri Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar tarafından protesto edildi.

Ellerindeki Türk bayrakları ile çeşitli sloganlar atan, "Darbeye darbe yapan millete selam olsun", "Başkomutana selam, nöbete devam" yazılı pankartlar taşıyan binlerce kişi, demokrasi nöbetine devam ediyor.

Belediye Başkanı Reşat Kasap, birlik ve beraberlik mesajı vererek, darbe nöbetine devam eden hemşehrilerine teşekkür etti.

Vatandaşlardan Zuhal Soba, darbe girişimi sırasında İstanbul'da bulunduğunu anlatarak, "İlk nöbeti orada tuttuk. 'Darbeye hayır' demek için burada nöbet tutmaya devam ediyoruz." diye konuştu.

Meryem Erdoğan ise işini, gücünü bırakıp meydana nöbet tutmaya geldiğini ifade ederek, "Cumhurbaşkanımız Erdoğan'a destek olmak için meydanlardayız. Allah onu bizim başımızdan eksik etmesin." ifadesini kullandı.

"İdam istiyoruz" sloganları atan bazı kişiler, meydana bir kamyonun kasasında Fetullah Gülen'i temsil eden maket getirdi. Ellerindeki terlik, sandalye ve sopaları makete atan vatandaşlar, boğazına ip geçirdikleri maketi temsili olarak idam etti.

Yunus Aksu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve siyasi partilerin genel başkanlarına seslenerek, "Yıllarca bu ülkenin ekmeğini yiyen ve ülkesine ihanet eden FETÖ üyelerinin idam edilmesini istiyoruz." dedi.

- Giresun

Giresun'da ise Atatürk Meydanı'nda protesto gösterisi gerçekleştirildi.

Vali Hasan Karahan, İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk ve AK Parti Giresun İl Başkanı Hasan Ali Tütüncü, alandaki vatandaşlara fındık ve tatlı ikram etti. İl Müftüsü Muhittin Oral ise darbe girişimi sırasında şehit olanlar için dua okudu.

Tütüncü, yaptığı konuşmada, başları dik, göğüsleri önde meydanlarda olmaya devam edeceklerini söyledi.

Giresun halkının darbecilere olan tepkisinin gün geçtikçe arttığını vurgulayan Tütüncü, "Başkomutanımız bize, 'nöbet bitti, herkes evlerine' diyene kadar bu nöbetimiz halkımızla devam edecek." diye konuştu.

Demokrasi nöbeti tutan Halit Yağlıdere, Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde demokrasiye inanarak sokaklara indiklerini belirterek, "CHP, MHP ve AK Partili bütün kardeşlerimiz birlik ve beraberlik içinde darbeye 'dur' dediler." değerlendirmesinde bulundu.

İsmail Okan Şenel ise Allah'ın izni ile vatanı ihanet çetelerine bırakmayacaklarını ifade ederek, Çanakkale Savaşı'ndaki gibi herkesin milli duygularla düşmana karşı birlik içinde sokaklarda olduğunu söyledi.

- Gümüşhane

Gümüşhane'de Cumhuriyet Caddesi'nde bir araya gelen vatandaşlar, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından din görevlilerinin okuduğu dualara eşlik etti.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, yaptığı konuşmada, çocukların geleceği için Başkomutan Erdoğan'dan gelecek emre kadar vatan nöbetini südüreceklerini söyledi.

Kenteki bütün imkanları seferler ettiklerini anlatan Çimen, "O hainlerin inine girene kadar mücadelemiz devam edecek. Bu meydan, milletin meydanıdır ve herkese açıktır. Herkesi bu meydanda birlik ve beraberlik içinde bir ve diri olmaya devam ediyorum." dedi.

- Bayburt

Bayburt Valiliği önünde ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, "Recep Tayyip Erdoğan" sloganları atarak darbe girişimine tepki gösterdi.

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, burada yaptığı konuşmada, Bayburtluların 15 Temmuz gecesinden itibaren Türk milletinin birliğini bozmak isteyen üç, beş çapulcuya, birkaç paçavradan adama fırsat vermemek için meydanları doldurduğunu söyledi.

Ülkenin birliğini bozmak isteyenlere bu meydandan mesaj verdiklerini belirten Memiş, şunları kaydetti:

"Bu ülkenin birliği ve bütünlüğü ile oynamak isteyenlerin Bayburtlunun şamarını yüzünüze yiyeceklerini cihana bir kez daha ilan ettik. Üç, beş çapulcu, paçavradan adam, karşılarında yiğit uzun adamı buldular. Onlar, onu unutmuştu. 'Biz bu yola çıkarken kefenimizi giydik' diyen Reisi Cumhurumuzu, Başkumandanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı unutmuştular ama siz onu hatırlattınız."

Vatandaşlar, ellerindeki Türk bayrakları ile Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine slogan atarak bu illerdeki bekleyişlerini sürdürüyor.

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :