FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Van'da FETÖ darbe girişimine tepki için meydanlarda bir araya gelen vatandaşlar, birlik ve beraberlik mesajı verdi- Vatandaşlardan bedensel engelli Çalış:- "Ne acıdır ki yıllardır böyle güzel birlik ve beraberlik ortamı görememiştik. Bugün bu ortamı buldu

VAN (AA) - Van'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı demokrasi nöbetlerini sürdüren vatandaşlar, tepkilerini dile getirdi, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Beşyol Meydanı'nda toplanan binlerce kişi, ellerinde Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleriyle, "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Darbeye karşı omuz omuza", "Her şey vatan için", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "İdam istiyoruz", "Türk, Kürt burada, FETÖ nerede?" sloganlar attı.

Sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri ile kurum amirlerinin de katılımıyla gerçekleştirilen "demokrasi nöbeti"nde vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sevgi gösterilerinde bulundu, arak birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Vatandaşlardan bedensel engelli Naci Çalış, AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbecilere karşı günlerdir meydanlarda olduğunu belirterek darbe girişiminin sadece devlete değil, Türkiye'de yaşayan herkese yönelik olduğunu ve hainlere karşı halkın hep beraber tepki gösterdiğini söyledi.

- "Bir olalım, diri olalım"

Alanlarda Türk, Kürt, Alevi ve Sünni tüm halkın omuz omuza darbeye karşı durduğunu ifade eden Çalış, şöyle devam etti:

"Halkın desteğiyle bu darbe girişimini de boşa çıkardık. Gücümüz yettiği kadar darbeye karşı alanlarda olacağız. Burada farklı görüşte binlerce insan görmek mümkün. Bu nedenle oluşan birlik ve beraberlik ortamı çok önemlidir. Ne acıdır ki yıllardır böyle güzel birlik ve beraberlik ortamı görememiştik. Bugün bu ortamı bulduk ve bunu devam ettirmemiz gerekiyor. Hepimiz kardeşiz. Bir olalım, diri olalım. Bir engelli olarak ben de bayrağımla sonuna kadar burada olacağım."

- "Türk'ü ve Kürt'ü hep beraber yürüdük"

Yücel Kösem de 15 Temmuz'dan beri eşi ve çocuklarıyla demokrasi nöbetinde olduklarını aktararak vatan için sonuna kadar halk olarak direneceklerini söyledi.

Farklı siyasi partilere gönül vermiş insanların darbeye karşı ortak tepki gösterdiğini belirten Kösem, şunları söyledi:

"Burada AK Parti, MHP, CHP, ve HDP'ye daha önce oy vermiş insanları görüyoruz. Hiç ayırım yapmadan Türk'ü ve Kürt'ü hep beraber yürüdük. Burada ayrımcılık yok. Hepimiz tek vücut, tek yürek olmuşuz. Vatanımız için her şeyi yapmaya hazırız. Cumhurbaşkanımız ne zaman alanlardan çekilmemizi isterse bizler de o zaman bu meydanları terk ederiz. Demokrasiye sonuna kadar sahip çıkacağız."

80 yaşındaki Esengül Karaca ise ilerleyen yaşına rağmen darbeye karşı alanları terk etmediklerini ifade ederek "Bugün birlik ve beraberliğimiz için buradayız. Kardeşliğimizi pekiştiriyoruz. Burada farklı etnikten insanlar var. İnşallah bu kardeşlik ortamı devam eder." diye konuştu.

8 yaşındaki Hiranur Gündoğdu da demokrasi nöbeti tutan annesine destek vermek için meydana geldiğini belirterek şunları söyledi.

"Vatan bizim için çok önemlidir. Her gece annemle buraya gelerek vatanımı koruyorum. Bu vatanı asla böldürtmeyeceğiz çünkü bu vatan hepimizin. Geleceğim için burada olmaya devam edeceğim."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :