FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Burdur'da "Cumhuriyet ve Demokrasi" yürüyüşü gerçekleştirildi

BURDUR (AA) - Burdur Belediyesince, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etmek amacıyla "Cumhuriyet ve Demokrasi" yürüyüşü düzenlendi.

Köprübaşı mevkisinde toplanan vatandaşlar, belediye bandosu eşliğinde ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Vatandaşlar, burada darbe girişimine tepki gösterdi.

Şehitler için saygı duruşunda bulunulmasının ardından, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim okundu.

Burdur Valisi Şerif Yılmaz, yaptığı konuşmada, vatandaşlara demokrasi ve bağımsızlığa gösterdikleri ilgi için teşekkür etti. 15 Temmuz'da hak etmedikleri halde ordu üniforması giyenlerin kalkışması sonucu demokrasi ve bağımsızlığın tehlikeye sokulduğunu vurgulayan Yılmaz, güvenlik kuvvetleri ve milletin dik duruşu sayesinde darbenin püskürtüldüğünü söyledi.

Yılmaz, Burdur'da darbe girişiminin yaşandığı gece Konya Jandarma Bölge Komutanlığından Burdur İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Tayfun Dündar'ın aranılarak Burdur Sıkıyönetim Komutanı olarak atandığının söylendiğini ifade ederek, "Komutanımız, emir ve talimat veriyorum diyen komutana 'Ben seni tanımıyorum. Ben devletimi tanıyorum, sen bana emir verecek yerde değilsin.' diyerek telefonu yüzüne kapattı." dedi.

CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker de en kötü demokratik rejimin bile darbeden iyi olduğunu dile getirdi. CHP olarak her türlü darbenin karşısında durduklarını anlatan Göker, 15 Temmuz akşamı darbe girişiminde bulunanların en sert şekilde yargılanacağının kesin olduğunu vurguladı.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ise 15 Temmuz'da uzun bir gece yaşadıklarına işaret ederek şunları kaydetti:

"Gün aydınlanırken dualarımız bu ülkenin bekası ve aydınlık bir Türkiye içindi. FETÖ'cülerin yeni bir düzen kurmak için başlattıkları kalkışma, canını hiçe sayan güvenlik güçlerimiz, askerlerimiz ve vatandaşlarımızla bir bütün olarak engellendi."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :