FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Adana'da "Demokrasi ve Milli İradeye Saygı Mitingi"ne katılan halk, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iktidar ve muhalefet parti liderleriyle gerçekleştirdiği görüşmeyi ve AK Parti'den CHP'nin gerçekleştirdiği darbe karşıtı mitinge katılımı "özlenen Türkiye tablos

ADANA (AA) - Adana'da çok sayıda sivil toplum kuruluşunca düzenlenen "Demokrasi ve Milli İradeye Saygı Mitingi"ne katılan halk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iktidar ve muhalefet parti liderleriyle gerçekleştirdiği görüşmeyi ve AK Parti'den CHP'nin gerçekleştirdiği darbe karşıtı mitinge katılımı, "özlenen Türkiye tablosu" olarak değerlendirdi.

Uğur Mumcu Meydanında gerçekleştirilen mitinge birçok vatandaş ailece katıldı.

Etkinlikte, darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı, Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okundu.

Mehter ekibinin marşlarına da vatandaşlar ellerindeki bayrakları sallayarak eşlik etti.

Miting alanında bulunan Recep Eren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın darbe girişiminin ardından Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli ile bir araya gelmesini ve CHP'nin İstanbul'da gerçekleştirdiği darbe karşıtı mitinge AK Parti'den katılımın olmasını çok olumlu bir gelişme olarak nitelendirdi.

Eren, gelişmelerin özlenen bir tablo olduğunu ifade ederek, "Halkın, kendisini yöneten insanları bir arada görmesi önemli. Emperyalist güçler bu tabloyu hazmedemiyor, onların bir araya gelmesini kesinlikle istemiyorlar ama bizler, bu duruma çok sevindik. Hep böyle olmasını istiyoruz." dedi.

Halil Kadüker ise darbe girişiminden sonra Cumhurbaşkanının siyasi parti liderleriyle bir araya gelmesinin mutluluk verici olduğunu kaydetti.

Beklentilerini dile getiren Kadüker, şunları kaydetti:

"Gönlüm istiyor ki, bütün partilerin bir araya gelip ülkemizi dünyanın en gelişmiş ülkesi haline getirmesi. Ben dün İzmir mitingindeydim, bugün Adana'dayım yarın da Allah nasip ederse Diyarbakır mitingine gideceğim. Şehir şehir geziyorum. Darbe girişimine karşı küçük de olsa katkıda bulunabiliyorsam ne mutlu bana."

- Sağlık çalışanlarından milli irade ve demokrasi nöbeti

Adana Kamu Hastaneleri Birliği'nin organizasyonuyla kentte görevli çok sayıda sağlık çalışanı da mitinge eşleri ve çocuklarıyla geldi.

Adana Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Arıkan, sağlık çalışanları olarak, demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkmak için miting alanında çalışanlarıyla bir araya geldiklerini belirtti.

Sağlık çalışanları olarak 15 Temmuz darbe girişiminden itibaren görevlerinin başında olduklarını ve görevlerini en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştıklarını bildiren Arıkan, "Bugün milli birlik ve dayanışma günü. Darbe girişiminden bu yana miting alanlarında yer aldık. Bugün ise daha organize bir şekilde toplandık. Demokrasiyi, milli iradeyi, başkomutanımız olan sayın Cumhurbaşkanımızı, Başbakanımızı ve seçilmiş hükümetimizi destekliyoruz. Desteklemeye ve nöbet tutmaya söz veriyoruz. Bu duruşu destekleyen, meydanlara gelen, hastalarımızı tedavi eden tüm sağlık çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Bu uğurda canlarını feda eden şehitlerimize, gazilerimize, yaralılarımıza minnet duyuyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Şehitlerimiz için milletimizin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :