FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Balkanlar'daki engelliler perşembe günü Edirne'de darbe girişimini protesto edecek

EDİRNE (AA) – Balkanlar'da yaşayan engelliler Türkiye Fiziksel Engelliler Federasyonu organizasyonuyla Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini Edirne'de protesto edecek.

Türkiye Fiziksel Engelliler Federasyonu Genel Başkanı Nedim Kılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, 28-31 Temmuz tarihleri arasında Edirne’de "Balkan Engellileri ile Tarihin Merkezi Edirne’de Buluşuyoruz" programının gerçekleşeceğini söyledi.

Organizasyon kapsamında perşembe günü Edirne Valiliği önünden Saraçlar Caddesi'ne kadar bir protesto ve lanetleme yürüyüşü yapacaklarını belirten Kılıç, "Darbeye karşı yürüyeceğiz. Bu yürüyüşü hem vatanımız korumak hem de engellilerin de bu konuda ülkesine sahip çıktığını göstermek adına gerçekleştireceğiz. Engelli kardeşlerimizi, ailelerini ve Edirne'nin bütün gönül dostlarını davet ediyoruz. Ben bütün sivil toplum örgütlerine sesleniyorum, gelin bugün sizin gününüz. Bizleri yalnız bırakmasınlar bu yürüyüş ve etkinlikte, bizlerle birlikte olsunlar. Ayrıca cuma günü de şehitlerimiz için mevlit okunacak." diye konuştu.

Kılıç, Bulgaristan, Yunanistan, Makedonya'dan gelecek engellilerin kurulacak stantlarda yaptıkları ürünleri tanıtacaklarını da sözlerine ekledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :