FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Rize Valisi Bektaş:- "Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve milletimizin olağanüstü katkılarıyla ülkemizin önünü açmayı başardık"

RİZE (AA) - Fetullahçı Terör Örgütünce (FETÖ) gerçekleştirilen darbe girişimi, Rize'de protesto edildi.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak ellerinde Türk bayraklarıyla slogan atan vatandaşlar, demokrasi nöbeti bekleyişini sürdürdü.

Demokrasi nöbetine, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Reşat Kasap, İl Garnizon Komutanı Semih Coşkun, ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, AK Parti Rize Milletvekili Hikmet Ayar, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı da katıldı.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, burada yaptığı konuşmada, son günlerde olağanüstü günler yaşadıklarını söyledi.

Türkiye'nin ve milletin hak etmediği bir muameleyle karşı karşıya kaldığını ifade eden Bektaş, "Milletimiz ülkemize konulan olaya müdahale etti. Başımıza örülmek istenen dolapların hakkından geldi. Bundan dolayı herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Bektaş, şunları kaydetti:

"Hak etmediğimiz bir tablo ile karşı karşıya kaldık. Biz bu darbe lafını unutmuştuk. Yaklaşık 20 yıldır gündemimizde böyle bir şey yoktu. 20 yıl sonra geçen hafta olması için de hiçbir sebep yoktu. Maalesef çok acı bir denemeyle ve ağır bedeller ödeyerek bir darbe tecrübesi daha yaşamak zorunda kaldık. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve milletimizin olağanüstü katkılarıyla ülkemizin önünü açmayı başardık. Gerçekten bu önemli bir geçidi geçmiş olduk. Dünyaya, komşularımıza, dostlarımıza ve düşmanlarımıza Türk milletinin ne olduğunu gösterme imkanı bulduk. Çok ağır bir fatura ödedik."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :