FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

TBMM Başkanvekili Aydın: - "Bu ülkede hiç kimse darbe fikrini dahi aklının bir ucundan geçiremeyecektir"

ADIYAMAN (AA) - TBMM Başkanvekili ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, "Bu ülkede hiç kimse darbe fikrini dahi aklının bir ucundan geçiremeyecektir." dedi.

Aydın, Besni ile Kahta ilçeleri ve Adıyaman'da alanlarda demokrasi nöbeti tutan vatandaşları ziyaret etti.

Besni ilçesinde vatandaşlara seslenen Aydın, bu ezanların susmayacağını, bu bayrağın inmeyeceğini, bu vatanın bölünmeyeceğini en iyi şekilde vatandaşların gösterdiğini söyledi.

Aydın, darbe girişimine "dur" diyen vatandaşların bu olayı demokrasi kahramanları olarak destansı bir şekilde tarihe altın harflerle yazdırdığını ifade ederek, millete yönelen kurşunlara karşı hep birlikte mücadele etmenin önemine dikkati çekti.

Aydın, şunları kaydetti:

"Düşüncesi ne olursa olsun göğüs gererek millet olunur işte. Bu millet boynunun çekmeye gelmeyeceğini, iradesini başkasına teslim etmeyeceğini çok açık bir şekilde gösterdi. Bizler ne olursak olalım, hangi konumda, hangi makamda olursak olalım, hangi düşünceye mensup olursak olalım, hangi siyasi partiden siyaset yaparsak yapalım, bu büyük milletin birer ferdi olmaktan büyük bir onur ve şeref duyuyoruz. Bu millete hizmetkar olmaktan da yine büyük bir onur, büyük bir şeref duyuyoruz. Bu ülkede hiç kimse darbe fikrini dahi aklının bir ucundan geçiremeyecektir."

- Kahta

Aydın, memleketi Kahta’da Mustafa Kemal Caddesi üzerinde düzenlenen demokrasi nöbetinde de halka seslendi.

Bütün dünya milletlerinin er meydanlarına şahitlik ettiğini belirten Aydın, "Bütün gazetelerin manşetleri de o fitnecilere kapak oldu." dedi.

Bugüne kadar çok savaşlar gördüklerini ve çok darbeler yaşadıklarını anımsatan Aydın, şöyle konuştu:

"Türkiye’de 1950’den beri 16 tane darbe girimi olmuş, bu 17. girişim. Bunların bir kısmı başarılı oldu ama şundan emin olunuz, burada söz veriyorum: Bundan sonra asla ve asla bir daha darbe olmayacak. Bu millet darbeyi asla bir daha görmeyecektir. Bundan sonra darbe fikrini hiç kimse aklının ucundan geçirmeyecektir. Çünkü darbecilere öyle bir darbe yaptınız. Asil darbeyi bu millet yaptı, darbecilere ve darbe zihniyetlerine darbe yaptı. Bir bildiri okursak darbe olacak sandılar, onlar eski Türkiye’de kaldı. Onlar özgür medyayı, büyüyen gelişen Türkiye’yi görmediler. Onlar cesaretiyle, dirayetiyle haydi sokağa diyen Cumhurbaşkanı'nı fark etmediler."

- Gölbaşı’nda gelin ve damat demokrasi nöbetine katıldı

Gölbaşı ilçesinde de düğün öncesi meydana inen gelin ve damat, demokrasi nöbetine katıldı.

75. Yıl Meydanı'nda devam eden gösterilerde 24 yaşındaki Gonca ve Fatih Kebeli çifti de katıldı.

Düğün salonuna gitmeden önce gelinlik ve damatlıkla meydana gelen çift, bir süre Türk bayraklarıyla nöbet tutanlara destek verdi.

Demokrasi nöbeti ardından düğün salonuna geçen gelin ve damadın nikahını Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir kıydı.

- Adıyaman

Adıyaman'da ise Valilik önündeki meydanda toplanan yaklaşık 35 bin kişi bekleyişe devam ediyor.

Akşam saatlerinde toplanmaya başlayan binlerce vatandaş, Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleriyle geldikleri alanda darbe girişimini protesto etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :