FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Tokat'ta vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine karşı demokrasi nöbetini sürdürüyor

TOKAT (AA) - Tokat'ta vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı demokrasi nöbetine devam ediyor.

Darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın çağrısı üzerine meydanlara çıkan Tokat'taki vatandaşlar, demokrasi nöbetinin 10. gününde Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi.

Ellerinde Türk bayraklarıyla meydanı dolduran vatandaşlar, şehitler için dua etti. Bir grup vatandaş da valilik önünde toplanarak Kur'an-ı Kerim okudu.

Türk Kızılayı Tokat Şubesi ve bazı sivil toplum kuruluşları da vatandaşlara ikramlarda bulundu.

Nöbete katılan ilahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'dan itibaren görüşü ne olursa olsun herkesin "Türk bayrağını, memleketi, askeri darbelere kurban vermeyeceğiz, yeter artık" diyerek sokağa döküldüğünü, o gecenin milletin demokrasi bayramı olduğunu söyledi.

İstanbul'dan izin alarak geldiğini belirten Döngeloğlu, "Bizim, ne kadar ihtiyacımız varmış. Bir parti için de gelebilirdik. Bir sendikanın davetlisi, müftülüğün davetlisi, kutlu doğum programı falan çeşitli vesilelerle geldim bu memlekete ama bu benim için hayatımda en anlamlı, en manalı ve bütün milletimi kalbimde en ufak bir sıkıntı duymadan bütün milletimi gönülden bağrıma basarak bir araya geldiğim en güzel topluluk benim için bu gece sizsiniz." dedi.

Döngeloğlu, konuşmasının ardından vatandaşlarla şehitler için dua etti.

Nöbete Tokat Valisi Cevdet Can, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri de katıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :